Finnmarksløpet

Webshop

Ikke lenger rookie....

Skrevet av: Hilde Porsanger
Dato: 08.03.2005 19:37

Endelig kom Jo Are Brennodden i mål på Finnmarksløpet og ble kvitt rookiestemplet. Magiske krefter måtte til for at unge Brennodden kunne stille til start da han sleit med sykdom to uker før start.

- Nå er jeg stiv, sier Jo Are mens sleden hans blir gjennomgått av dommeren etter målpassering på Strand Camping 2 døgn, 7 timer og 16 minutter etter starten. Innholdet blir godkjent og Jo Are er kvitt rookie stemplet etter navnet sitt. Målet var å komme inn blant de åtte beste. Det klarte Brennodden junior og kom inn til en hederlig sjuende plass. Men problemfritt har de 500 kilometrene ikke vært.
- To av tispene mine har løpetid, men de er så gode hunder at jeg valgte å ta de med likevel. Løpetispene ville ikke alltid løpe samme vei som resten av spannet. De ville bare flørte med hannhundene bak i spannet. Tundra har løpt som lederhund nå i 45 mil, sier en sliten Brennodden.
- Jeg har faktisk bytta lederhund seks ganger etter Joatka for hundene var så tullete, sier en sliten hundekjører.

Red Bull og kaffe
Nå skal gjengen kjøre far Brennodden i møte og heie på han inn til mål, mens sønn Brennodden skal være igjen og passe bikkjer til faren kommer i mål.
- Jeg ble anbefalt å trekke meg 2 uker før start på grunn av sykdom, men dro til ei trollkvinne på Os i Østerdalen og det funka det, sier den ivrige hundekjøreren som er glad han ikke hørte på det rådet.
- Løpet har vært en opplevelse. Starten var helt fantastisk. Jeg gråt en skvett da jeg så den fine supportergjengen stå oppe på brua i Sorrisiva . Jeg ble glad da hundene begynte å kjøre på nærmere Joatka, slik at jeg fikk annet å tenke på, avslutter Jo Are Brennodden før han med litt stivt ganglang forsvinner avgårde for å skifte av seg skoene som minner mer om is klumper enn sko. Etterpå skal han restituere seg - det blir vel Red Bull og kaffe nå, avslutter en fornøyd men sliten eks Rookie og titter bort på gjengen.

Partnere