Finnmarksløpet

Webshop

Hilde Askildt leder 500 km

Skrevet av: Per-Henrik Stenstrøm
Dato: 08.03.2005 11:09

Det er duket for et nervepirrende oppgjør i åtte spann-klassen. Hilde Askildt kjørte først ut fra Suossjavre, men Jan Øystein Dervo følger hakk i hæl - bare minuttet bak. Katy Meier startet sytten minutter bak lederen.

Det er helt umulig å si hvem som vinner åtte spann-klassen. Det eneste som er sikkert er at vinnerspannet går i mål i Alta ved Strand camping en gang i ettermiddag/kveld. Trolig et sted mellom 17.00 og 19.00.

Hilde Askildt la ut på den siste etappen med sju hunder.

- Jeg har tatt ut ei tispe som rett og slett bare var sliten. Men hundene er i god form ellers, sier Geilo kjøreren som gjorde en stor bommert i natt.

- Det irriterer meg voldsomt at jeg kjørte feil på strekningen fra Karasjok til Suossjavre i natt. Det kostet meg dessverre en halvtime og ikke minst ledelsen. Hadde vært helt greit om jeg hadde blitt forbikjørt av et bedre spann, men når jeg kjører feil er det irriterende. Det var litt langt mellom stikkene, og jeg tok feil kurs dessverre. Men så fikk jeg øye på lyset fra Jan Øystein Dervo og forsto at han kjørte en annen vei. Så tok jeg opp jakten. Like før mål gikk hundene kjempebra og jeg tok igjen Dervo helt på slutten, fortalte Hilde like før hun la ut fra Suoassjavre.

Tanaværingen Jan Øystein Dervo er imponert over Hildes hunder.

- De er veldig gode. Da de tok meg igjen i natt, hadde de fint driv.Og det er på slutten av etappen man ser hvor gode hundene er, sier Dervo. Selv har han fullt spann, men mener at det ikke utgjør noen forskjell.

- Selv om man bare har seks hunder i spannet, er det ikke noe problem på denne siste etappen. Det er så flatt og fint at farten ikke reduseres noe særlig.

Strekningen mellom Suossjavre og Alta er 104 km lang. Kjørerne skal sjekke inn på Jotka, men alle som starter fra Suossjavre har brukt opp all obligatorisk hviletid. Hvis de ikke har probemer og må sette igjen hunder, kjører de bare umiddelbart videre til mål ved Strand camping. Møt opp i god tid for å få en god plass.

Partnere