Finnmarksløpet

Webshop

Roger Dahl fosser fram!

Skrevet av: Olav Hatlen/Niels Wesphal
Dato: 07.03.2005 20:05

Den nye lederen i Finnmarksløpet 1000 km er Roger Dahl. Som en av få førere tok han sin obligatoriske 16 timers hvil i Skippagurra i dag. Etter rekordrask kjøring ankom han Neiden litt før åtte i kveld. Her bevilget han bare ett kort stopp for seg og hundene før han fortsatte mot Kirkenes nå som leder av Finnmarksløpet 2005.

Harald Tunheim som lå først i sporet inn til sjekkpunktet i Neiden i dag tidlig, tar ut sin 16 timers hvil her. Det betyr at han tidligst kan forlate sjekkpunktet klokken ett i natt. Også Peter Jahnsen, Tore Bergby og en rekke andre kjørere valgte å gjøre som Tunheim og hvile i Neiden.

Fra Skippagurra er nå fire sterke kjører på vei mot Neiden. Både Stein Are Harder, Hans Petter Dalby, Tove Sørensen og Tore Albrigtsen har hvilt i 16 timer på Skippagurra og er ventet til Neiden i løpet av kort tid.

Raskere løype?
Løpstidene viser at mange av kjørene som har startet ut sent fra Skippagurra har holdt stor fart til Neiden. Roger Dahl har kjørt nesten 1 time og 20 minutter raskere enn Harald Tunheim. May-Conny Johansen, Kjell Brennodden og flere andre kjørere har også kjørt raskere enn Tunheim og Jahnsen. Muligvis har sporene satt seg slik at de litt løse sporene de første måtte slite med, nå er hardere og raskere. Heller ikke det varslete dårlige været har vi sett mye til i Neiden og natten ser ut til å bli kald, noe som kan gi gode spor også mot Kirkenes.

Hvem har vært smartest?
Foreløpig er det vanskelig å si hvem som vil få den største fordelen av valget av sted for å ta ut den 16-timers lange hvilepausen. Det store flertall har gjort som Tunheim og valgt å kjøre de 90 km ekstrat til Neiden før hvilen, mens kun noen få har gjort som Roger Dahl og tatt den ut på Skippagurra. Resultatene vil først vise seg senere i løpet, men den første pekepinn vil vi få når spannene drar ut fra Kirkenes en eller annen gang i løpet av morgendagen.

Partnere