Finnmarksløpet

Webshop

Elever dekker Finnmarksløpet.

Skrevet av: Tomas Solheim / Freddy Larsen
Dato: 06.03.2005 21:14

Fem elever fra tredje klassen ved Alta Videregående Skole jobber med å dekke årets Finnmarksløp. På pressesenteret jobber Christel Larsen, mens Benedicte Karlsen, Anita Føleide, Torgeir Ekeland og Maria Rasmussen er med pressebussen som følger løperne i 1000 km. klassen. De filmet starten av løpet som ble overført direkte på storskjerm til Ofelars Pub & Disco i Kirkenes.

Det var også meningen at de skulle overføre til Tromsø, Tana og til Grenselandsmuseet som var en initativtaker til dette prosjektet. Det lot seg desverre ikke gjøre pga. tekniske problemer. Det er planlagt å gjennomføre dette prosjektet også til neste år, men de vurderer å bruke nye tekniske løsninger. Det var alikevel en positiv og nyttig erfaring for elevene. I en mail til lærer Ulf Dahlslett kunne Johnny Andreassen fra Ofelars fortelle at de som fikk se sine favoritter starte løpet var fornøyde og håpet at dette blir gjentatt. Sendingen ble gjennomført med en flerkamera produksjon der de benyttet fire kameraer og andreklassingen Erlend Finstad var med som produsent. Som ekspertkomentatorer stilta Niels Westphal og Stig Martin Arctander.

På pressesentret er Christel med på å holde Finnmarksløpets hjemmeside oppdatert både med å skrive artikler og med nyttig datakompentanse. Hun synes at dette interesant og utelukker ikke at hun blir med på frivillig basis til neste år. Ellers synes hun at det er travelt, men spennende å gå på medialinjen ved Alta Videregående. Etter at hun er ferdig der satser hun på en utdannelse innenfor media som f.eks. journalistikk. De elevene som er med bussen har et prosjekt hvor de lager videosnutter med mobiltelefon som overføres til løpets hjemmeside.

Partnere