Finnmarksløpet

Webshop

Vinterfest i Tana

Skrevet av: Ann Helen Paulsen
Dato: 06.03.2005 19:30

I Tana er det vinterfest når hundekjørerne ankommer. Løperne vil bli møtt med opplyste isskulpturer, og de tre første spannene som ankommer Tana vil få en sjekk på 2500 kr hver. Andre som besøker Tana vil blandt annet kunne delta på rundtur med hundespann.

I sentrum av Tanabru står det to snøskulpturer som er laget av ungdommer på Tana videregåendeskole og ungdomstrinnet på Seida skole. Isskulpturene forestiller et hundespann og en båt med en mann i, selve symbolet på Tana. Isskulpturene sto ferdig i går, å er tegnet av arkitekt Roger Persson. Disse skulptuene er en del av vinterfestivalen som pågår i Tana. Løypa til deltakerne i Finnmarksløpet vil gå kun 40 meter i fra isskulpturene, som vil være opplyst når deltakerne ankommer.

Det vil også være en prisoverekkelse når de tre første deltakerne ankommer tana, der de vil få en sjekk på 2500 kroner hver.

Det er også mulig å få tatt seg en rundtur med hundespann under vinterfesten i Tana, noe Ordfører Ingrid Smuk Rolstad i Tana og hennes kollega Ann Jorid Henriksen benyttet seg ut av.

- Det var en stor opplevelse. Her kjenner man samspillet mellom naturen,

hundene og kjøreren. Jeg skjønner at folk blir hekta på hundekjøring, uttalte Ann Jorid etter den halvannen time lange debutten.

Flere lag, foreninger og næringsliv står sammen om å lage en god ramme for løperne når de ankommer Tana. Finnmarksløpet vil være utrolig god reklame for Tana i framtia.

Partnere