Finnmarksløpet

Webshop

Jeg er kun en outsider!

Skrevet av: Maria Seim Ruud
Dato: 05.03.2005 21:53

Det sier veteran og tre-ganger Finnmarksløpsvinner Harald Tunheim fra Alta. Som førstemann startet han ut fra sjekkpunktet Skoganvarre med en lang natt foran seg over til neste sjekkpunkt som er Levajok.

-Hundene mine er i relativ fin form, men noen av dem sliter med leddene, forteller Tunheim, som tror den litt myke snøen er årsaken til leddplagene så tidlig i løpet. -Likevel; føret er bra, sier en nedrimet og håpefull Tunheim.

Det er nå hele sju år sida Tunheim sist deltok i Finnmarksløpet. Siden den gang er trasèen endret og idag kjører han et helt nytt og ungt spann uten langdistanseerfaring. De fleste bikkjene er 2-3 år. Harald selv er derimot ingen uerfaren hundekjører. I perioden 1989-98 vant han Finnmarksløpet hele 3 ganger og har deltatt i Iditarod to ganger! Likevel omtaler han seg selv som en "outsider" i Finnmarksløpet denne gang og er usikker på om han fremdeles kan hevde seg.

Lederhunden Freyr med de isblå øynene og sitt geistelige vesen leder spannet til Tunheim. Freyr er i likhet med resten av bikkjene til Tunheim svært vennlige og menneskevante. At de stadig omgås en gjeng hundeinteresserte elever på Øytun folkehøgskolen hvor Tunheim er lærer må ha mye av æren for dette. Tunheim framhever også en annen hund i spannet. En liten og munter Alaskan husky. - Denne skal holde humøret oppe i spannet når det røyner på, sier Harald og får raskt svar i form av en logrende hale.

Partnere