Finnmarksløpet

Webshop

Ut til 4 millioner italienere

Skrevet av: Olav Hatlen
Dato: 06.03.2005 12:50

Italias i særklasse største TV-kanal, RAI1, er i disse dager i full sving med en times lang dokumentar om Finnmarksløpet, og det er ingen hvemsomhelst som er i Finnmark i disse dager. Journalisten Paolo Giani, er en av RAI`s mest respekterte nyhetsanker, mens fotografen, Marco Sanga, er Pavens egen hoff-fotograf.

Eksotisk villmark

Det er eksotiske forhold som møter de to italienerne i Finnmark. Snø, mørke, hundeglam og kulde er ikke italiensk dagligvare. - We love it and the viewers will love it, sier Paolo. Han forteller at de kommer fra nyhetsavdelingen TG1, som er et underbruk av RAI1. Programmet deres, "Speciale TG1" sendes hver 3. søndag, i det vi på godt norsk kaller prime-time. Seertallet deres ligger stabilt på ca 4 millioner. Paolo er forøvrig kledd i ei skikkelig italiensk vinterjakke, påsydd emblemer fra verdens ytterpunkter. Merker fra blant annet Alaska, Island, Antarktis, K2 i Himalaya og nå også Finnmark, vitner om hans program- og reisevirksomhet.

Finnmarksreklame

Den reiseglade journalisten forklarer at dokumentaren deres i utgangspunktet følger de to italienerne som deltar i årets jubileumsløp. Det blir imidlertid rikelig med Finnmarksreklame. De har flere filmruller fulle av variert Finnmarksnatur, og mer blir det når de følger de italienske kjørerne ute i sporet. De har også latt seg fascinere av altaværingenes estetiske sans. Således har de filmet bebyggelsen på Kronstad og i Saga, og da med et spesielt fokus på de mange, etter italiensk målestokk, fargerike husene. Ishotellet i Sorrisniva er også behørig filmet.

Partnere