Finnmarksløpet

Webshop

Levajok fjellstue i begge klasser?

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 17.12.2004 22:03

Til løpet i mars er nå over 40 spann påmeldt i 1000 km – åpen klasse noe som er ny rekord. Det store antall startende fører til at sjekkpunktet Kirkestua/Sarajavri ved Levajok bru trolig blir borte fra løpet og flyttes til Levajok fjellstue fem kilometer unna.

Sjekkpunktansvarlig Harald Tunheim arbeider fortløpende med sjekkpunktene og foreslår nå flytting av sjekkpunktet i Levajok for 1000 km.

- På grunn av at 500 km spannene skal ha omstart søndag i Alta, vil spannene ikke komme til Levajok før natt til mandag, mens spannene i 1000 km klassen vil komme dit allerede natt til søndag. Det skulle derfor ikke være noe i veien for å bruke Levajok fjellstue som sjekkpunkt for begge klassene, sier den tidligere vinneren av Finnmarksløpet.

For kjørene blir dette en tur retur på til sammen ca 10 km for åpen klasse. Hovedgrunnen til å bruke Levajok fjellstue for begge klasse, er særlig de dårlige parkeringsforholdene ved Kirkestua/Sarajavri og liten plass inne selve stua. Det vil også være enklere å bemanne sjekkpunktet, når det er på samme sted.

Sportslig styre tar den endelige beslutningen om å flytte sjekkpunktet.

Partnere