Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Petter Karlsson tilbake i teten - leder med tre timer

Skrevet av: Niels Westphal
Foto: Davina Muller
Dato: 10.03.2016 05:55

Oppdatert 07.55:
Petter Karlsson ankom Levajok 07.27 i fin stil og rapporteres å være i godt humør. Men lite hvile ra Varangerbotn til Levajok har ført til lavere hastighet i spannet. For første gang i løpet har Karlsson en gjennomsnittsfart under 11 km/t. Nå må han gi hundene god hvile i Levajok, før den neste, tøffe etappen til Karasjok.


Petter Karlsson sjekker in på Levajok. Foto: Davina Muller

Petter Karlsson dro rett gjennom sjekkpunktet i Sirbma i natt. Etter kun fire minutters stopp var han på vei videre og tok tilbake ledelsen i Finnmarksløpet igjen etter at Ronny Frydenlund var førstemann til Sirbma. Karlsson har også holdt betydelig høyere fart enn Fyrdenlund fra Varangerbotn, og var kun en time bak inn til sjekkpunktet i Sirbma i natt.


Ronny Frydenlund i Sirbma.Foto: Davina Muller

Frydenlund hvilte 3,5 time i Sirbma og ligger nå knappe tre timer bak. Marit Beate Kasin er nummer tre, en knapp time bak Frydenlund igjen, med Arnt Ola Skjerve og Birgitte Næss drøye 50 minutter etter Kasin. Karlsson, Kasin og Skjerve er de tre som holder høyest fart i sporet, mens Næss og Frydenlund har slitt med å holde samme tempo. Birgitte Næss er også nå nede i kun 7 hunder i spannet, mens Skjerve fortsatt har hele 13 hunder foran sleden.


Marit Beate Kasin i Sirbma. Foto: Davina Muller

Kjørerne er nå på vei på Levajok. De har nå ti timers obligatorisk hvile igjen, før de kan fortsette mot mål i Alta. To av disse timene skal tas ut i Karasjok, der det er obligatorisk veterinærsjekk. De øvrige 8 timene kan deles opp slik kjørene selv ønsker på sjekkpunktene Levajok og Karaasjok.

Les hva vår ekspertkommentator sa i går kveld - klikk her 

Partnere