Finnmarksløpet

Webshop

FL-500: Ronny Wingren fikk pris for godt hundestell

Skrevet av: Elisabeth Bergquist
Foto: Elisabeth Bergquist
Dato: 09.03.2016 22:40

Hvert år deles prisen for beste hundestell ut for både FL-500 og FL-1000. Prisen deles ut på avslutningsbanketten på Scandic Havet foran en fullsatt sal, og det er veterinærene som både nominerer kandidater og velger en vinner.

I år var det fire nominerte til prisen: Ole Sigleif Johansen, Terje Svensrud, Christine Karijord og Ronny Wingren. Prisutdeler Guro Byfuglien kunne etter en kunstpause fortelle at prisen gikk til Ronny Wingren.

Prisen består av en sjekk på NOK 3.500, samt hundeutstyr fra Axaeco - deriblant seler. Wingren fikk også en fin plakett som bekrefter tildelingen.

Det var en svært overveldet prisvinner som måtte ta turen opp på scenen for å ta imot sjekk, plakett og hundeutstyr. Etter å ha forsøkt å beskrive hvordan det føltes og å takke for prisen, var det en lettere sjokkert Wingren som til slutt sa: - Unnskyld, jeg klarer ikke å si noe, jeg er simpelthen for overveldet!

Det er ikke rart. Prisen for beste hundestell er kanskje den som henger aller høyest blant hundekjørerne selv. Det forteller noe om hvem som utmerker seg positivt med å ta vare på hundene underveis i løpet, både på sporet og på sjekkpunkter. Det at det er veterinærene som deler ut prisen og nominerer kandidater, sikrer at den som får prisen virkelig fortjener den - for veterinærene har sjekket alle hunder på alle spann på alle sjekkpunkter, og vet hva de snakker om.


Ronny Wingren kommer inn til Karasjok. Foto: Rikke Masternes

Da Ronny Wingren hadde fått summet seg litt, kunne han fortelle Finnmarksløpet at han var både overrasket og glad. - Jeg er veldig, veldig overrasket og fryktelig glad. Dette er noe jeg som hundekjører virkelig setter pris på, sa han. Men hva har han gjort for å utmerke seg positivt? - Det vet jeg ikke. Det er kanskje det at jeg forsøker å jobbe raskt når jeg kommer inn på sjekkpunktene og har gode rutiner for det jeg gjør, som å få av potesokkene raskt og sørge for å få mat i hundene, sier han.

Når han trener hunder før løpssesongen starter, trener han ikke på sjekkpunktrutiner. - Nei, de har jeg inne. Jeg har kjørt løp i så mange år, og det sitter i ryggmargen, forteller han. Kommer han tilbake til Finnmarksløpet neste år?

- Å ja, det gjør jeg! Jeg har vært på hvert eneste Finnmarksløp siden 2008, enten som kjører eller som handler. Jeg kommer sikkert tilbake neste år også - og da skal jeg kjøre igjen, avslutter han.

Partnere