Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Rekordmange i seierskampen

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 09.03.2016 12:30

Teten i Finnmarksløpet er på vei mot Varangerbotn. Ut fra Neiden var Birgitte Næss i front, men på GPS-trackingen så det ut til at Petter Karlsson raskt kjørte forbi og senere har kjørt noe i fra henne. Ronny Frydenlund startet ut 45 minutter lenger bak, og jager de to i front. 

 Vår ekspertkommentator Trond Ørslien, tør ikke spå om hvem av de tre som til slutt vil vise seg sterkest. Men mener det er Karlsson som ser best ut så langt.
- Petter Karlsson har hvilt mest og kjører fortest, så han har et overtak på de to andre, sier han.


Petter Karlsson holder teten mot Varangerbotn og er mannen å slå årets løp. Foto: Reidar Arnesen

Lite forsprang

De tre i teten har opparbeidet seg et lite forsprang. Men i motsetning til de siste årene, hvor noen få kjørere tidlig har skilt seg ut i forhold til resten av feltet , er det mange som er i posisjon til å blande seg inn i kampen om Norgesmesterskapet.

- Kenneth Nilsen har måtte hvile litt lenger i Neiden 2 enn de andre, noe som nok var lurt da han slet med farten på vei fra Kirkenes. Men han er fortsatt med i kampen om de beste plasseringene, sier Trond Ørslien.

Det er i høyeste grad også Marit Beate Kasin. Selv om hun satte ut en hund i Neiden 2, har hun litt har større spann enn de fire foran henne og har holdt veldig høy fart gjennom hele løpet så langt. Hun ligger tre timer bak Næss da hun dro fra Neiden, men kan kanskje hente en del av dette på til Varangerbotn.

Marit Beate Kasin ut fra Neiden 2. Foto: Davina Muller 

Stunt av Sunde

Ola Brennodden Sunde klokket inn som nummer 14 i Neiden i morgentimene, men mens resten av konkurrentene hviler på sjekkpunktet, har førstegangskjører Sunde gjort et stunt. Han stoppet kun 40 minutter og fortsatt mot Varangerbotn. Nå som nummer seks i løpet.

- Dette er det første virkelige stuntet vi har sett i årets løp. Om det virker, eller om Ola får svi for dette senere, gjenstår å se, men veldig spennende at noen forsøker. Alle de andre har kjørt veldig konservativt så langt. Ola skal ha kreditt for å forsøke noe annet, sier Trond Ørslien.

Se opp for Skjerve

Rett bak Sunde følger en av de Ørslien mener man virkelig må se opp for. Arnt Ola Skjerve har så langt kjørt raskest av alle på nesten alle strekkene, og han har et veldig stort spann. Stort spann og høy fart, er en god vinneroppskrift. 

- Men han ligger fire timer bak og de timene må ha hente inn enten ved å kjøre mye raskere enn de andre, eller så må han begynne å kutte ned på hviletiden, mener Ørslien.

Uansett tror ekspertkommentatoren at det vil bli veldig jevnt.
- Når vi kommer til Varangerbotn vil vi kunne se at 6-7 kjørere er i posisjon til å vinne årets løp. Det har vi aldri sett før.

Partnere