Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Imponerer med 14 hunder til Kirkenes

Skrevet av: Geir Stian Altmann Larsen/Elisabeth Bergquist
Foto: Geir Stian Altmann Larsen
Dato: 08.03.2016 20:57


Christian Høy Knudsen på vei ut fra Alta lørdag 5. mars 2016. Foto: Morten Broks

I FL-1000 imponerer Christian Høy Knudsen med å ha med seg alle 14 hundene helt fra start og frem til sjekkpunkt Kirkenes - 538 kilometer ut i løpet. Det er halve konkurransen, det!

Da vår utskremte reporter spurte hva han har gjort for å klare det, dro han på smilebåndet. - Jeg vet ikke helt, men jeg tror jammen jeg skal gjøre det til neste år også! Etter litt ettertanke kommer han frem til at suksessen med hundene kan skyldes at han har tatt ting mer med ro i år. - Jeg har bestemt meg for å bruke mer tid på hundene, på foring og pleie av dem på sjekkpunktene og underveis i løpet. Jeg bestemte meg for det i fjor.


Christian Høy Knudsen steller hunder på Kirkenes. Foto: Geir Stian Altmann Larsen

Taktikken har gitt resultater. Inn til Kirkenes var han eneste kjører som fortsatt hadde alle 14 hundene foran sleden, og han hadde fjerde beste etappetid. Høy Knudsen kom inn til Kirkenes på en åttendeplass i knallsterk konkurranse med flere av landets beste hundekjørere.

Vel inne på Kirkenes har han bestemt seg for å sette ut tre hunder og fortsette med 11 foran sleden på sporet mot Neiden2.

Partnere