Finnmarksløpet

Webshop

Norgesmester: Ole Sigleif Johansen vant FL-500!

Skrevet av: Ole Martin Jøraholmen
Foto: Steinar Vik
Dato: 08.03.2016 23:13

Løpet var en thriller helt frem til mål, men Ole Sigleif og hans syv hunder avgjorde klassen nærmest på målstreken. Slik er rekkefølgen i mål:

1. Ole Sigleif Johansen, Rødberg, 06:10.

2. Elisabeth Edland, Nannestad, 06.16.

3. Sissel Vollan, Skorgen, 06.17.

4. Niklas Rogne, Røros, 06.24.

Det er meritterte kjørere som i morgentimene kjempet om seieren i FL-500. Ole Sigleif har deltatt i Finnmarksløpet fire ganger tidligere, og fullført to av løpene. I tillegg har han god erfaring fra Alta todagers, Pasvik Trail og Tromsø Quest. Elisabeth Edland har en knallsterk statistikk med tre seire i Finnmarksløpet fra før, i tillegg til flere topplasseringer. Sissel Vollan deltok i Finnmarksløpet i 2014 og hentet femteplassen hjem til Skorgen. Som flere av de andre kjørerne har også hun erfaring fra Femundløpet og Gausdal Maraton.

 

Til slutt var det disse tre som stakk av med medaljene i årets Norgesmesterskap. Foto: Steinar Vik

De to siste etappene har vært preget av et usedvanlig jevnt oppgjør mellom Ole Sigleif Johansen, Elisabeth Edland, Sissel Vollan og Niklas Rogne. Det hender at et par kjørere kniver mot hverandre frem til målstreken, men at fire spann holder følge så lenge er sjelden kost i Finnmarksløpet.

Endelig

Det var en etterlengtet seier for 34-åringen som jobbet hardt for dette i 5-6 år. Under løpet i 2011 ledet Johansen fra nest siste sjekkpunkt og lå an til å vinne løpet, men parkering i spannet gjorde at han forsvant helt ut av tetsstriden.

- Hundekjøring er tidkrevende, og det var deilig at jobben endelig ga uttelling, erkjente han etter målgang.

Som vinner av FL-500 får Johansen gullmedalje i norgesmesterskapet. I tillegg vinner han en ATV fra Polaris til en verdi av 90 000 kroner, 33 000 kroner i pengepremie, Labb hundefôr og opphold for to på suiten til Scandic Alta.

Les mer om vinneren her.
Hør og se ham selv fortelle i videovinduet nedenfor, eller på Facebook.



Partnere