Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Taktisk spill i gang

Skrevet av: Elisabeth Bergquist
Dato: 07.03.2016 22:58

Det taktiske spillet på FL-1000 er i gang, og ut over natta vil vi se konsekvensene av hvor de ulike tetspannene har valgt å ta sin obligatoriske 16-timers hvile.


Arnt Ola Skjerve i fjellet lørdag. Foto: Mads Suhr Pettersen

Arnt Ola Skjerve, Pete Jahnsen, Christian Høy Knutsen og Lasse Austgarden tok 16-timershvilen sin i Tana og kom inn til Neiden 1 i 20-tida i kveld. Der hvilte blant annet Ronny Frydenlund, Birgitte Næss, Petter Karlsson, Kenneth Nilsen og Marit Beate Kasin, som alle har valgt å ta 16-timershvilen i Neiden. Den første Neiden-hvileren som kan kjøre ut i kveld er Ronny Frydenlund, som kan kjøre ut 23:41. 


Pete Jahnsen i fjellet. Foto: Davina Müller

Petter (Pete) Jahnsen var den første Tana-hvileren som kom inn til Neiden. Det skjedde klokka 19:44, noe som betyr at Pete i realiteten har nesten fire timer å gå på og kan likevel være i stand til å lede ut fra Neiden 1 - foran Ronny Frydenlund og de øvrige Neiden-hvilerne. 

Ser man på kjøretidene fra Tana til Neiden 1, viser det seg at Christian og Arnt Ola har kjørt ca en halvtime kjappere enn Birgitte og Ronny til Neiden. Sagt på en annen måte: Verken Pete eller Lasse har klart å kjøre raskere enn Birgitte og Ronny, til tross for at de to førstnevnte hadde 16 ferske hviletimer i hundene før de la ut på etappen. Mye tyder derfor på at de er i ferd med å tape fart - men den ekstra hvilen de nå unner seg i Neiden 1, kan snu den utviklingen.


Birgitte Næss kommer inn til Levajok. Foto: Davina Müller

Man kan spekulere i det uendelige på hvem som gjør hva av kjørerne som snart forlater Neiden 1, men det skal vi ikke gjøre nå. Det er fortsatt 600 kilometer igjen, og i løpet av natta skal kjørerne forlate Neiden 1 og dra videre mot villmarkssjekkpunktet Ellentjern - og kanskje Kirkenes. Fire Neiden-hvilere kan dra ut i løpet av en times tid, og flere Tana-hvilere før dem eller samtidig. Det er ikke sikkert at alle stopper på Ellentjern, og et stunt kan fort forandre stillinga i teten. Hva gjør Arnt Ola og Christian, som tilsynelatende har litt sterkere spann?

Sikkert er det i alle fall at vi i løpet av natte- og morgentimene vil få et lite inntrykk av hvilken taktikk de ulike kjørerne velger å følge i denne midtre fasen av løpet. Det kan gi en pekepinn på hvem som har det beste spannet i årets FL-1000. 

Happy trails til kjørere og hunder!

Partnere