Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Med renraset spann til Neiden

Skrevet av: Haakon Zeiner Hansen
Dato: 07.03.2016 17:42

Omtrent midt i feltet, på 21. plass, kommer Leif Herleiksplass inn til Neiden 1 med sitt flotte hundespann. I behagelig, rolig og godt humør tar han seg tid til en liten prat etter at de firbente har fått det de trenger. Leif kan han bekrefte at etappen fra Tana har gått veldig bra.

Sporet har blitt mye bedre på turen over her. Hundene har gått godt, og spiser godt.

Ser man på spannet, legger man merke til noe som mange allerede vet. Leif kjører siberian huskyer. Det er gøy å se noen som kjører siberian, selv om noen mener de er tregere enn alaskahuskyer. Hva tenker Leif om det? Han trekker litt på det før han svarer: – Det er veldig få som har kjørt med siberian husky. Dermed er det få som har fått testa de ut. Det gjør igjen at når jeg skal avle, er det bare en liten del av populasjonen jeg kan bruke og vet noe om.

Med de 5-6 årene Leif har brukt på Siberian, ser han nå meget optimistisk på fremtiden. - Det tar lang tid å komme dit jeg vil, men i løpet av de neste to årene så har jeg et mye bedre spann.Du har kanskje noen valper som snart er klare? - Ja, jeg har unghunder hjemme nå som hadde gått inn her, om de var gamle nok. Neste år ser vi de nok her. Litt av det som er artig, er å se hvor langt man komme med et slikt spann.

Hva tenker du om løpet videre? - Nå har jeg fulgt planen, ligget litt bakpå og ventet. Vi får se når vi er tilbake her, på Neiden 2. 
Er det da løpet begynner, mener du? - På sett og vis er det i grunnen det. Nå er det en transportetappe, og man må disponere kreftene. Og vi skal ut på en lang runde til Kirkenes.

På veien er det villmarks-sjekkpunkt i Pasvik. Hva synes du om det? - Jeg liker villmarks-sjekkpunktene, og er en friluftsmann. Jeg gleder meg til det!

Hva er ambisjonene? - Vi skal kjøre løpet på hundene og mine premisser, og så ser vi hvordan det går. Vi har god tid. Journalisten holder på å glemme manerene sine, men runder av med å høre hvordan Herleiksplass selv føler seg?

Jeg er trøtt, selvfølgelig, men nå får vi jo sove, svarer han, før han bryter ut i en ærlig latter, for så å fortsette: - Det skal gå bare godt!

Vi ønsker Leif lykke til videre i løpet, og ikke minst: En god, velfortjent hvil.

Partnere