Finnmarksløpet

Webshop

Det kan bli forandringer

Skrevet av: Arne Oddvar Nilsen
Dato: 08.08.2004 20:39

Når dette skrives gjelder det meste av informasjonen på denne webben for løpet i 2004. Selv om det meste vil bli uendra - så vil det bli noen forandringer for løpet i 2005. Noen temaer er kommet opp etter løpet i 2004. På det årlige evalueringsmøtet blei det bl.a. satt fokus på tidsramma til arrangementet, på den såkalte ”150 % regelen” og på begrensninga av antallet hunder i åpen klasse til 14.

Disse temaene blei tatt opp på årsmøtet i Alta THK og årsmøtet har gitt sine anbefalinger. Det er nå opp til sportskomiteen i Finnmarksløpet å utforme de endelige beslutningene.

Ettersom løypa i åpen klasse er blitt lengre, er de 7 dagene som ligger mellom start og bankett blitt for kort tid for andre enn de raskeste spannene til å fullføre før banketten. Rekrutteringa av løpere til åpen klasse har vært en bekymring for arrangørene i mange år og dette blir sett på som ei av hindringene i arbeidet med å få flere spann til å velge den lange løypa.

”150 % regelen” blir ansett å ha en liknende virkning når man ser hvordan Finnmarksløpet tradisjonelt kjøres med lav fart og et kvile-kjøre skjema med godt mindre kvile enn kjøring. Spann som ønsker å bruke et kvile-kjøre skjema mer likt det som benyttes i andre lange løp som Iditarod og Yukon Quest, får fort problemer med denne regelen dersom de skulle komme ut for forsinkelser av en eller annen art.

Også når det gjelder begrensningen av antallet hunder i åpen klasse til 14 har begrunnelsen vært rekrutteringa til det lengste løpet. Tanken har vært at det ikke bare er et spørsmål om holdninger men også et ressursspørsmål som avgjør hvilken løpstype man velger.

Partnere