Finnmarksløpet

Webshop

FL-junior: Duell som forventet

Skrevet av: Haakon Zeiner Hansen/Elisabeth Bergquist
Dato: 05.03.2016 16:40

På forhånd hadde mange spådd at FL-junior ville bli et rotterace der Ella Kjøsnes og Hanna Lyrek ville kive i teten. Så langt ser det ut til å stemme godt.

Hanna Lyrek på sjekkpunkt Jotka lørdag 5.3.2016. Foto: Reidar Arnesen

Hanna Lyrek startet som nummer seks av sju i juniorklassen, men har på veien til Jotka kjørt seg helt opp i teten og ankom Jotka kl. 15:08 med frisk bris imot. Med smil om munnen forteller Lyrek om første del av årets løp:

- Det var god fart i sporet, og det har gått bra med hundene, sier hun entusiastisk, mens hun kikker på hundene som ligger i halmen. Ella Kjøsnes kom inn kl 15:12 og hadde da brukt sju minutter mer en Lyrek på etappen fra Alta til Jotka. Begge kom inn til sjekkpunktet like før en del av kjørerne fra FL-1000.

Ella Kjøsnes på vei ut fra start i Alta under årets Finnmarksløp. Foto: Mads Suhr Pettersen

Intens konkurranse
På Femundløpet i år vant Lyrek 11 minutter foran Kjøsnes, mens det i fjor var omvendt - da vant Ella Kjøsnes juniorklassen, og Lyrek fikk ikke fullført fordi løpet ble avlyst pga uvær. På fjorårets FL-junior ble Hanna Lyrek nummer to, et fattig minutt bak Anette Børve Hernes, som i år kjører FL-500. Kjøsnes deltok ikke.

På Jotka må alle juniorene hvile i tre timer, pluss at det foretas tidsutjevning. Lyrek kan kjøre ut klokka 18:09. Kjøsnes kan kjøre ut kl. 18:16, sju minutter bak Lyrek.

Ett er sikker: Konkurransen er langt fra avgjort, og konkurransen i juniorklassen er minst like intens som i de to øvrige klassene!


Partnere