Finnmarksløpet

Webshop

Fikk blomster fra klubben

Skrevet av: Elisabeth Bergquist
Foto: Elisabeth Bergquist
Dato: 04.03.2016 13:12

Under en tilstelning på Scandic Havet fredag formiddag overrakte Marianne Skjøthaug en nydelig blomsterbukett til FL-junior-deltaker Hanna Lyrek. Buketten var en påskjønnelse fra Alta Trekkhundklubb fordi Lyrek ble europamester da hun i februar vant Femundløpet Junior.

- Når skjønte du at du ville vinne? lurte Skjøthaug på. – Det var ca 200 meter før mållinja. Der sto det to gamle damer som ropte "Du vinner! Du vinner!" fortalte Hanna Lyrek. Mens hun i fjor ble liggende værfast på fjellet i et forrykende uvær, ble løpet etter hvert avlyst. I år fikk hun fullført, og det altså med glans.

Tillit og lagfølelse
Skjøthaug, som selv er verdensmester, lurte videre på hva det er som driver Hanna Lyrek til å drive med hundekjøring? – Det er frihetsfølelsen. Det helt spesielle forholdet til hundene er veldig viktig. Jeg har jo vokst opp med dem, og har hatt dem siden de var valper og jeg var barn. Den tilliten vi har til hverandre er vanskelig å forklare, sier hun.

.

Hanna Lyrek går idrettslinja på VGS og driver med handball og fotball i tillegg til hundekjøringa. Skjøthaug lurte på om det er motsetning mellom lagidretter og hundekjøring? – Nei, hundekjøring er også en lagsport, sier Hanna. – Det er min jobb som lagleder å passe på hundene i laget mitt, for eksempel. På samme måte som du i handball er avhengig av både vingen og linja, er du i spannet avhengig av både lederhundene og 'traktorene' som er bakerst i spannet, men kanskje trekker for to.

Vil kjøre Iditarod
Hanna Lyrek har ambisjonene klare: En dag skal hun stå på startlinja i Iditarod i Alaska. – Jeg har drømt om det siden jeg var tre år, tror jeg. Nå for et par uker siden fant jeg et gammelt fotoalbum med bilde av meg selv på en slede fra da jeg var tre år, og der sto det: "Kanskje jeg skal kjøre Iditarod når jeg blir stor?" Det er min største drøm å fullføre der, sier Lyrek avslutningsvis.

Partnere