Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Prisdryss på banketten

Skrevet av: Elisabeth Bergquist
Foto: Elisabeth Bergquist
Dato: 14.03.2015 21:28

På kveldens bankett for FL-1000 var det en rekke priser som ble delt ut. En fullsatt bankettsal på Scandic Hotel i Alta applauderte de ulike premievinnerne - og nå er det et år til neste gang.

Kjell Brennodden, Sigrid Ekran og Ralph Johannessen intervjues på banketten. Foto: Elisabeth Bergquist

Da de tre medaljevinnerne ble intervjuet på scenen under banketten lørdag kveld, ble Sigrid Ekran spurt om hva det er hun har som gjør at hun vinner over ringrever som Brennodden og Johannessen. - Æ har goe huinna, svarte Ekran, hvorpå Kjell Brennodden raskt repliserte: - Du har mer! Det var salen åpenbart enig i, og det brøt ut spontan applaus.

Terry Organer fra Yorkshire, England, fikk prisen for Årets Frivilligre. Foto: Elisabeth Bergquist

Terry Organer er i en alder av 71 år frivillig for sjuende gang på Finnmarksløpet. Terry oppholder seg ofte i Alta under løpet, hvor han tar hånd om både store og små oppgaver. Han slår gjerne av en prat med alle han møter, og han bidrar alltid til skape god stemning og trivsel rundt seg. Etter å ha vært på ferie i Alta for ti år siden, kom han for sju år siden tilbake som frivillig for første gang - og det har han fortsatt med. Vi håper å se Terry også i 2016 i Alta!

Steinar Kristensen mottok prisen Best Sportsmanship Award for å ha utvist best sportsånd i årets FL-1000. Foto: Elisabeth Bergquist

Steinar Krisensen fikk prisen for beste sportsånd etter at han bisto Birgitte Næss Wærner to ganger under årets FL-1000; en gang da hun hadde mistet spannet tidlig i løpet, hvorpå han ga henne haik på sin slede frem til slede og spann ble funnet og gjenforent med eieren, og en gang da hun lå værfast i stormen og fikk 'henge på' da han kom kjørende forbi.

- Og det va vel egentlig det, sa Kristensen tørt da han var ferdig med å fortelle.

Ronny Frydenlund vant prisen for beste hundestell, Best Dog Care Award, for FL-1000 i 2015. Foto: Elisabeth Bergquist

Prisen for beste hundestell deles ut av løpets veterinærer. Sjefsveterinær Hanna Fredriksen kunne fortelle at avstemningen blant veterinærene hadde vært svært jevn, og at det var hele fire nominerte til denne prisen: Nina Skramstad, Sigrid Ekran, Marit Beate Kasin og Ronny Frydenlund. Det ble altså Frydenlund som fikk pokalen og resten av prisen med seg hjem.

Prisen for beste handler gikk til Solbjørg Sunde, kona til Kjell Brennodden.

Prisen for mest uheldige hundekjører gikk til Jo Are Brennodden.

Prisen for beste sjekkpunkt i FL-500 gikk til Skoganvarre.

Prisen for beste sjekkpunkt i FL-1000 gikk til Neiden.

Forsamlingen applauderte også de fem gjenværende hundekjørerne som på det daværende tidspunktet fortsatt var ute på sporet. Siste spann har nå passert Jotka og forventes inn en gang midt på natta mellom lørdag og søndag.

Vi gratulerer alle vinnerne!

Som alle sikkert forstår. Dette bildet er ikke fra banketten. En misforståelse førte til at "rookie award" i FL-1000 falt ut. Dette er bare å beklage. Feilen ble rettet opp søndag formiddag. Beste førstegangskjører, Marit Beate Kasin, mottok et gavekort på 7 000 kr fra Fjellreven. Prisen ble delt ut av daglig leder i FL, Gunnar Nilssen. Foto: Dmitry Sharomov.


Partnere