Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Vinterdanser og beste rookie

Skrevet av: Elisabeth Bergquist / Geir Stian A. Larsen
Dato: 13.03.2015 02:02

Levajok, natt til fredag, 01:37. Førstegangskjører Marit Beate Kasin fra Kennel Vinterdans legger ut på sporet. Hundene er så glade at de bjeffer, og dama bakpå sleden har et stort smil i ansiktet. Nå skal hun og de ni hundene foran sleden tilbakelegge etappen fra Levajok mot Karasjok. De beste kjørerne har kommet til Karasjok ei god stund før hun dro ut, men det legger ingen demper på motivasjonen. Hun vil til Alta - hun skal fullføre sitt første lange Finnmarksløp.

Teamet fra Kennel Vinterdans før løpsstart i Alta lørdag 7. mars. Fra venstre: Susana Agudelo Assuad, Marit Beate Kasin, Kjell Skattebo og Silje Skattebo. Foto: Elisabeth Bergquist 

Handler Susana forteller at løpet så langt har vært fylt med følelser, især på etappen mellom Elletjern og Neiden2. Da var trua på å gjennomføre svært liten. Hundene var slitne, og kjøreren like så. Men nå mot slutten har alt snudd. Litt ruskevær var alt som skulle til for å få liv i dem igjen.

Marit B. Kasin og hundene fra Kennel Vinterdans i fjellet mellom Alta og Jotka lørdag 7. mars. Foto: Mads Suhr Pettersen

Kennel Vinterdans deltok i sitt første løp i 2009. Med målbevisste kjøp og egen avl av hunder har de to damene i Valdres bygget kennel parallelt med å skaffe seg løpserfaring, først gjennom kortere løp og så etterhvert økte distanser. I fjor (2014) debuterte de i det lange Femundløpet (F600), og i år stilte de altså til start i FL-1000.

Marit er ikke bare rookie i årets løp. Da hun la ut på sporet fra Levajok, var hun også beste rookie i årets løp. Nærmeste konkurrent til den tittelen er Kenneth Nilsen. Kanskje gir det ekstra motivasjon på den siste delen av sporet mot Alta.


Partnere