Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Løpets "Grand old men" følges ad

Skrevet av: Elisabeth Bergquist
Dato: 12.03.2015 19:01

Da Ralph Johannessen forlot sjekkpunkt Levajok2 var det bare en snau halvtime siden Kjell Brennodden hadde lagt ut på sporet. To av sportens grand old men følges ad i kampen om sølvet - eller har de fortsatt gull i sikte?

Kjell Brennodden ut fra Levajok2 med ti hunder foran sleden. Kan han holde unna for Ralph Johannessen? Foto: Steinar Vik.

Begge hadde med seg alle 14 hundene helt frem til Neiden 1. Nå har Brennodden 10 hunder i spannet, mens Johannessen er nede på 8. Reglene sier at de må ha minimum seks hunder med seg over målstreken når de kommer til Alta. Brennoddens hunder har bare en time mer hvile i kroppen siden løpet startet (54, vs 53 for Johannessen), og de har også brukt fire timer kortere tid på å tilbakelegge sporet fra Alta via Pasvik og tilbake til Levajok2 (68 vs 72).

Ralph Johannessen og åttespannet hans på vei ut fra Levajok 2 i ettermiddag. Kan han ta igjen Brennodden? Foto: Steinar Vik

Det kan dermed virke som om Brennodden har mest sprut i spannet sitt. Imidlertid er det ingen som tør å undervurdere Ralph Johannessen. Ekspressen fra Dagali er kjent for å få maksimalt ut av hundene, og han er en slu ringrev som det siste tiåret har vært involvert i mange gode plasseringer - inkludert egen seier og to andreplasser.

Brennodden selv hevdet i Levajok at han tror kampen om gullet er tapt for egen del, og Johannessen mente å ha et knekt ribbein. Men det er mye som kan skje underveis i løpet, og været er meldt å bli krevende for hunder og kjørere det neste døgnet. Det vet også Ekran som i øyeblikket ligger i tet.

Hvordan pallen vil se ut når de tre første har kommet i mål, er definitivt ikke avgjort.


Partnere