Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: - Vinner-sjansene blåste bort

Skrevet av: Fredrik Ljone Holst
Dato: 12.03.2015 13:20

Kjell Brennodden tror vinnersjansene blåste bort på veien til Levajok. Han ble blåst av kurs og mistet sporet.

-Jeg brukte et par timer på å finne det igjen. I tillegg gjorde vinden at det hadde hopet seg opp med fokksnø, så det gled veldig dårlig, forteller han.

Han sier hundene er slitne etter den lange dobbeltetappen, og at han derfor skal hvile ganske lenge i Levajok. Hvor mange av de ti obligatoriske timene i hvilepotten han tar ut her, vil han ikke opplyse om.


Sol og fint vær i Levajok, men over fjellet har det vært vanskelige forhold for Kjell Brennodden. Foto: Dmitry Sharomov.

Som den beste mannlige kjøreren på dette stadiet i løpet, så Kjell ut til å være den eneste mannen som kunne bidra til litt kjønnsbalanse i årets Finnmarksløp og langdistanse-VM. De tre verdensmesterne som er kåret så langt er alle kvinner. Kjell tror det blir full pott for damene i år.

-Det går nok Sigrids vei. Jeg tapte for mye tid på denne etappen, mener han.

Det er fortsatt 22 mil til målstreken i Alta, men med den siste hvilepotten som kan deles mellom Levajok og Karasjok, får alle muligheten til å hvile i Levajok uten at det koster noe i form av lengre samlet hviletid - og dermed lengre totaltid.


Partnere