Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Kjell Brennodden først i sporet fra Sirbma

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 12.03.2015 07:36

Ulike hvilestrategier, førte igjen til endringer i teten i Tanadalen. Birgitte Næss Wærner var først til Sirbma, med Sigrid Ekran kun 35 minutter etter.

- Skulle jeg klare å vippe Sigrid av pinnen og ikke la henne kjøre showet alene, måtte jeg finne på noe, sa hun til våre folk ved ankomst Sirbma.

Drøye to timer etter kvinnene i tet, kom Steinar Kristensen, fulgt av Kjell Brennodden som på vei tfra Varangerbotn hadde distansert Lars Monsen. De to kjørte ut samtidig fra Varangerbotn i går kveld.


Birgitte Næss Wærner var først til Sirbma. Foto: Fredrik Ljone Holst

Droppet hvile

Alle de tre første la seg til for å hvile på sjekkpunktet, mens Brennodden kun hadde en kort stopp, før han fortsatte mot Levajok i ledelsen. Halvtimen etter fulgte Ekran, med Næss Wærner tyve minutter etter der igjen etter 4,5 time hvile i Sirbma. 

Ekran leder?

Strekningen mellom Sirbma og Levajok, er en av de tøffere under Finnmarksløpet. Kjørere og hunder drar fra Tanaelva og langt opp i fjellet, før de skal ned til elva igjen lenger oppe i dalen og inn til sjekkpunktet på fjellstua i Levajok. Knallharde bakker krever sitt av både menneske og hund. I følge GPS-trackingen kan det se ut til at Sigrid Ekran har overtatt ledelsen igjen på fjellet mellom de to sjekkpunktene. Men dekningen for GPS-signalene er dårlig mange steder i fjellene, så foreløpig er det litt uklart.


Sigrid Ekran virker fortsatt meget sterk. Foto: Steinar Vik

Ralph Johannesen avanserer

Bak de tre i teten kommer en tidligere vinner av Finnmarksløpet fort. Ralph Johannessen passerte både May-Conny Johansen, Harald Tunheim og Inger-Marie Haaland i løpet av kvelden og natten. De to førstnevnte måtte slippe bergenseren fra seg, mens Haaland hang seg på. De to kom inn samtidig til Sirbma, tett fulgt av May-Conny Johansen, mens Tunheim har tapt mye terreng.

Hviletidspott

I løpet av de neste to sjekkpunktene, Levajok 2 eller Karasjok, må kjørerne ta ut minst ti timer hvile. To av disse timene skal være i Karasjok for obligatorisk veterinærsjekk av hundene, men de resterende åtte kan fordeles på de to sjekkpunktene etter eget ønske. Trolig vil vi se at noen kjørere velger å ikke hvile i Levajok, men fortsette til Karasjok og hvile lenge der, mens andre vil hvile noen timer før de fortsetter. 

Erfaringen viser at den tunge, lange og utmattende etappen på elveisen fra Levajok til Karasjok, kan være svært utslagsgivende.


Se opp fra Ralph Johannessen. Foto: Steinar Vik

Partnere