Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: - Alt kan fortsatt skje!

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 11.03.2015 18:20

Steinar Kristensen klarte bare å knipe inn to minutter av Sigrid Ekrans ledelse på vei fra Neiden til Varangerbotn; dersom han skal ta henne igjen bare på høyere fart i sporet må han begynne ta inn et par minutter per mil - ikke per etappe. Likevel er kampen om førsteplassen langt fra tapt i hans øyne

-Alt kan fortsatt skje. Det er jo ikke sånn at det bare er å vri om en nøkkel og så går de, sier han om hundene.

Etappen fra Neiden har gått "omtrent så bra som det kan gå på dette punktet i løpet".


Steinar Kristensen vil fortsatt kjempe om førsteplassen. Foto: Steinar Vik

-Hundene er trøtte og leie. Jeg er trøtt og lei, sier han med et godt smil, før han litt mer alvorlig legger til at hundene han har med seg er veldig pilktoppfyllende.

-De er noen unikum, sier han og fortsetter stellet av de firbente som skal ta ham helt fram til mål i Alta, 36 mil unna i den andre enden av fylket.

SISTE: Mens vi snakket med Kristensen kom Birgitte Næss Wærner og dro rett gjennom sjekkpunktet i Varangerbotn.

Før hun kjørte ut fra Neiden, sa Birgitte Næss Wærner at "det er nå det begynner". Det bidro hun for alvor til selv, da hun valgte å kjøre rett gjennom sjekkpunktet i Varangerbotn. Uten å hvile la hun ut på nye 74 kilometer mot Sirbma. Dermed overtar hun ledelsen i sporet fra Sigrid Ekran.


Sigrid Ekran på vei fra Varangerbotn. Foto: Steinar Vik

Hvor mye Sigrid lot seg påvirke av Birgittes valg er ikke lett å si. Hun har flere ganger sagt at hun kjører sitt eget løp og ikke ser så mye på hva de andre gjør. Men en time og et kvarter etter at Birgitte passerte, er Sigrid også på vei. Et stykke bak i sporet, men med hunder som har spist og hvilt i tre timer før de kjøret videre.

For ett år siden var det Sigrid som kom først til Alta, med Birgitte snaut to timer bak. Det er fortsatt altfor tidlig å si hvordan pallen ser ut i år, men det er moro å se at det er disse to som for tiden kniver om teten i 1000-kilometeren. Er det tanken på Saltdalshytta som motiverer dem?

Partnere