Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: - VM i hundestell

Skrevet av: Fredrik Ljone Holst
Dato: 11.03.2015 17:00

Sigrid Ekran kjørte inn til Varangerbotn like suverent i tet som hun kom til Neiden. Selv om hun dermed fester grepet om ledelsen, bedyrer hun at hun ikke har noen strategi klar for hvordan hun skal holde de andre kjørerne og spannene bak seg.


Sigrid Ekran på vei inn til Varangerbotn. Foto: Steinar Vik

-Jeg er ikke så opptatt av hvordan det ligger an med de andre. Jeg kjører mitt løp, så får de kjøre sitt, sier hun. Og når hun kjører sitt eget løp, kommer hensynet til hundene først. -Alt handler om å ta vare på dem. Egentilg er dette et VM i hundestell, mener Sigrid.

På Varangerbotn betyr det at en hund må ut av spannet. Hun har fortsatt hatt 13 hunder med seg, men skal sette ut en her. På vei videre til Sirbma blir det altså bare tolv.

Sigrid Ekran henter med seg halm til hundene på sjekkpunkt Varangerbotn. Foto: Fredrik Ljone Holst

-Han har spist litt halm, og det kan bli litt ekkelt i tarmen, forklarer hun, men sier hun ikke vet hvorfor en av hundene har forsynt seg av sengehalmen.
Ellers sier hun at spannet ikke kjører raskest, men at hundene går i et rolig fint tempo. Turen fra Neiden beskriver hun som fin, med solskinn og rene påskeværet.

-Det er nesten litt for fint vær, litt varmt for hundene, forteller hun og peker på noe også andre kjører har trukket fram i det milde marsværet i Finnmark.

Partnere