Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Snart braker det løs

Skrevet av: Elisabeth Bergquist
Foto: Fredrik Ljone Holst
Dato: 11.03.2015 07:49

Siste: Etter fire timers hvile kjører Sigrid Ekran ut fra Neiden 2 som første kjører.

I løpet av natta har teten i FL-1000 dratt ut fra Ellentjern og kjørt milevis langs grensegjerdet mot Finland, før de til sist har svinget mot øst og ned til sjekkpunkt Neiden 2. Anført av Sigrid Ekran har et titalls kjørere tilbakelagt de 77 kilometrene fra det mest fjerntliggende sjekkpunktet i løpet.

Underveis har May-Conny Johansen og Ralph Johannessen måttet se seg forbikjørt av Kjell Brennodden og Birgitte Næss Wærner. Brennodden er sammen med Steinar Kristensen de eneste som har tilbakelagt etappen på under seks timer.


Birgitte Næss Wærner og Kjell Brenodden inn som nummer to og tre til Neiden 2. Foto: Anna Riebelova

Det er med andre ord ingen store, dramatiske hendelser som har skjedd i natt. Imidlertid har det kommet et værvarsel som antyder at kjørerne kan få litt å bryne seg på gjennom de neste par dagene.

Når begynner kjøret?

Hittil har kjørerne i tet-skiktet fulgt noenlunde lignende strategier som konkurrentene. Men det er Nå det begynner. Nå har vi kommet så langt i løpet at det begynner å bli tid for stunt. Hvem kutter hvile, og hva får det å si for farta? Hvem freser rett gjennom et sjekkpunkt eller to for å skape avstand til konkurrentene? Hvem forsøker å snike seg avgårde uten at de andre merker det?


Harald Tunheim har hatt en hund i sleden underveis til Neiden 2. Foto: Anna Riebelova

Nær to tredjedeler av løpet (målt i antall kilometer) er tilbakelagt. Det er herfra og inn at det blir spennende!

Siste FL-500 mot mål

I løpet av natta har også de to siste kjørerne på sporet i FL-500 reist forbi Jotka. De er nå underveis på den siste etappen inn mot Alta. Det samme er siste kjører i FL-500 RNB.


Sigrid Ekran har føringen i FL-1000. Foto: Dmitry Sharomov

Partnere