Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Stor forskjell i hastighet til Kirkenes

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 10.03.2015 07:36

Farten mellom Neiden 1 og Kirkenes har variert sterkt blant de første 16-17 spannene. Harald Tunheim, som var en av få som valgte å drøye langhvilen til Kirkenes, fikk kjenne at det kostet. Farten i spannet sank med to km/h sammenlignet med strekningen før. Han brukte 6.5 time Neiden 1 - Kirkenes. 


Harald Tunheim på vei inn i Kirkenes sentrum i går kveld. Foto:Dmitry Sharomov

Steinar Kristensen som også har ventet med den obligatoriske 16-timers hvilen, ser allikevel ut til å ha klart å holde rimelig grei fart og brukte 25 minutter mindre enn Tunheim inn til Kirkenes. Mens Bernd Helmich nok er glad for langhvilen i Kirkenes. Han kjørte enda saktere enn Harald Tunheim og har dårligst etappetid mellom Neiden 1 og Kirkenes når 17 kjørere har kommet inn.


Bernd Helmich har slitt litt med farten, men hundene jobber bra her. Foto: Dmitry Sharomov

Fart i Brennodden

Spannet til Kjell Brennodden som hvilte 16 timer i Neiden 1, fikk tydeligvis en skikkelig boost etter hvilen. De 14 hundene tilbakela de 75 kilometerne til Kirkenes på under fem timer med en gjennomsnittsfart på hele 15.9 km/h og kjørte seg opp til femte plass.


Kjell Brennodden i fint driv Foto: Anna Riebelova

En annen som har slitt med hastigheten i natt, er Yngve Fagerli. Han tok ut 16-timers hvile allerede i Tana og fikk noe bedre fart til Neiden 1 enn strekningene før, men ser ut til å ha fått det litt tungt til Kirkenes og har blitt passert av en rekke kjørere i løpet av natt- og morgentimene. Inn til Kirkenes er han nummer 10.

Det er ellers et generelt trekk at hastighetene varierer ganske mye mellom spannene. Du kan følge med selv her

Partnere