Finnmarksløpet

Webshop

FL-500 RNB: Eveline Koch verdensmester

Skrevet av: Elisabeth Bergquist m.fl.
Dato: 09.03.2015 22:32

Klokka 22:08 mandag kveld kom Eveline Koch over mållinja i Alta som vinner av FL-500 RNB-klassen og verdensmester i langdistanse hundekjøring.

- Det kjennes utrolig kult! Hundene har gjort en god jobb, og jeg er veldig stolt av dem, sa hun etter å ha kryssa mållinja.


Eveline Koch legger en velfortjent seierskrans om halsen på den ene lederhunden sin i Alta.
Foto: Jakob Westphal


Eveline Koch har ledet FL-500 nærmest fra start til mål, og med unntak av på Jergul har hun vært først inn til alle sjekkpunkter. Hun sa tidligere at hun ikke har fulgt kjøreplanen til punkt og prikke hele veien, men hvilt litt ekstra når det har vært nødvendig.

Koch vant FL-500 RNB i årets Finnmarksløp og verdensmesterskap, og hun kom inn som totalt 15. spann av 76 startende spann på 500-kilometeren.

Tidligere i løpet fortalte Koch at løypa i Finnmark ikke hadde vært helt som forventet. – Egentlig har det vært flere bakker og stigninger enn jeg hadde regnet med, sa hun til Finnmarksløpets presse da hun kom inn til Skoganvarre.

Eveline Koch blir feiret  som verdensmester ved mållinja. Foto: Trond S. Ørslien

Det tidvis varme været med temperaturer rundt null grader er ikke ideelt for de sibirske huskyene hennes. – Nei, de ville nok helst ha hatt ti minusgrader. Men det har vært vind nesten hele tida, og det kjølte dem bra ned underveis og de klarte seg fint, sa hun ved målgangen.

Til vanlig bor hun i skogen sammen med samboer Karsten Grønås, som også er mangeårig hundekjører. – Jeg har vel bare en gang denne sesongen trent under vindfulle forhold, uttalte hun tidligere i løpet. Imidlertid har både hun og hundene vent seg til vinden underveis, og det så godt at de kom først i mål.

Eveline Koch kommer opprinnelig fra Nederland, men bor i og kjører for Sverige.

Partnere