Finnmarksløpet

Webshop

FL-500 RNB: Kan noen true Iden og Molly nå?

Skrevet av: Karoline Leistad-Jonas og Hanne Rosenberg
Dato: 09.03.2015 10:09

Eveline Koch kom inn til Skoganvarre med åtte hunder kl 06:22, nær to timer før sin argeste konkurrent Cathrine Fontaine. Hun skryter uhemmet og kjærlig av hundene sine: - De har virkelig gjort jobben. Jeg er ikke så god til å sparke så jeg har trengt all den kraften hundene mine har. I bakkene har jeg sprunget en del. Egentlig har det vært flere bakker og stigninger enn jeg hadde regnet med. Karsten har sagt at på Femundløpet er det mye bakker og derfor har jeg ikke stilt der tidligere, men jammen er det mange bakker og kupert i Finnmarksløpet også, sier en strålende fornøyd Koch.

 

Hundene til Koch restituerer seg i halmen før neste etappe. Er det et seiersul vi ser her?
Foto: Steinar Vik 

Lederhunden Iden
- Iden, en av mine lederhunder, er 4 år og har virkelig jobbet godt. Jeg har brukt henne de siste strekningene i front og da holdes farta oppe. Hit til Skoganvarre hadde jeg i kjøreplanen min at jeg skulle bruke 7 timer, og jeg brukte bare 2 minutter mer enn det! Det er jeg virkelig fornøyd med. Det har vært en del vind, men vi har i løpet av dette løpet vennet oss til det, sier Eveline. Det er meldt sterk motvind tilbake til Alta, så denne erfaringen er god å ta med seg inn mot målgangen.

Mørkt i Levajok og sol på Skoganvarre
Handlerne til Koch kan opplyse om at det i går kveld var  tøft for henne. Hun var ikke så optimistisk før start; ville hundene gå i vinden, hvordan var sporene, og i det hele tatt var det mye fokus på alt som kunne gå galt. Hun hvilte en halv time lenger før hun kjørte ut. Så dro hun avgårde i vind og mørke.

–Det var nødvendig for meg selv å hvile litt lengre, og jeg tror også nå når vi har kommet til Skoganvarre, at det var positivt for hundene også. Det er en flott følelse, avslutter Koch i solskinnet, før hun skal feire med et forhåndsbestilt kakestykke, litt søvn og stell av hunder. Deretter drar hun avgårde til Alta med mål om å krysse mållinja som verdensmester i FL-500 RNB. Spørsmålet er om Cathrine Fontaine kan knuse den drømmen.

Koch og hennes hunder.
Foto: Mads S. Pettersen

Partnere