Finnmarksløpet

Webshop

FL-500 RNB: Avliver fordommer

Skrevet av: Karoline Leistad-Jonas og Hanne Rosenberg
Dato: 08.03.2015 10:47

-  Det eksisterer fordommer eller en myte om at Siberian Huskies er en hunderase som ikke har den samme hastigheten som Alaskan Huskies. Hvis man nå sammenligner vi som er i teten i FL-500 RNB og FL 500, ser man at vi som kjører Siberian Huskies også holder god fart. Det er viktig for meg å bevise at også våre hunder kan holde høy fart i sporet, sier en engasjert Cathrine Fontaine (59) fra Frankrike.

Finnmarksløpet rekker en prat med henne før hun tar seg en velfortjent hvil etter å ha stelt hundene. – Jeg er rookie i denne klassen, og liker veldig godt å delta her. Det er flott, og av og til vindfullt, sier hun med ett smil. Når man ser på gjennomsnittshastigheten i hennes klasse, hadde Eveline Koch 15,2 km/t, og Fontaine hadde 14,7 km/t fra Jergul til Karasjok. Dette er god hastighet sammenlignet med FL 500.

 
Selfie av Cathrine Fontaine.

På samme resultatliste

-  For min del hadde det vært ønskelig at vi alle stod på samme resultatliste. På listen kunne det stått RNB etter våre navn og så kunne publikum se at vi faktisk kan hevde oss godt sammenlignet med Alaskan Huskies. På den måten kunne vi få avlivet disse fordommene som eksisterer i hundemiljøet, avslutter Fontaine før hun går for å ta en hvil. Det kan legges til at Fontaine tok bronsemedaljen i VM i 2011 i samme klasse.


Ludovic Farcy fra Frankrike i fint driv med sitt Sibiran husky spann ut fra start i Alta. Foto: Dmitry Shamromov

 

 

Partnere