Finnmarksløpet

Webshop

FL-500: Spenstig kjøring ut fra Karasjok

Skrevet av: Karoline Leistad-Jonas og Markus Leistad
Foto: Steinar Vik
Dato: 08.03.2015 10:13

I utkjøringen fra Karasjok får kjørerne brynt seg på en, for oss dødlige, spenstig bakke. For kjørerne: "Just another day at the office."


Elisabeth Edland Foto: Steinar Vik

Første kjører ut fra sjekkpunktet var Elisabeth Edland, som dermed ligger først i sporet og som også er den som har kjørt raskest så langt i løpet. Rett før Edland startet, snakket Finnmarksløpet med henne.

- Jeg er spent på utkjøringen fra sjekkpunktet. Den er helt ny og skal visstnok by på utfordringer.


Alexander Schwartz  Foto:Steinar Vik 

Da vi konfronterte henne med at hun nå leder løpet og har en liten luke ned til nestemann, sier hun: - Jeg vet ikke noe om resultatene, det er det samboeren min som holder styr på. Det eneste han har sagt, er at jeg ikke må kjøre så fort.

Edlands hunder virket friske og opplagte. Hun foretok en ekstra sjekk av dem sammen med en veterinær før start, og hun bestemte seg for å kjøre videre med alle åtte.


Robin Johansen Foto: Steinar Vik

Etter Edland følger det 11 spann innenfor et tidsrom på èn time ut fra Karasjok. Foreløpig er det jevnt i toppen.

På Levajok må kjørerne ta ut resten av en total hvilepott på 14 timer før de kan kjøre videre. Det vil si at frem til Levajok er det raskeste spann i sporet (total kjøretid) som i realiteten leder løpet. Etter Levajok vil det være første spann i sporet som leder.


Andreas Tømmervik  Foto: Steinar Vik


Niklas Rogne Foto: Steinar Wik 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Partnere