Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Løse spor til Levajok

Skrevet av: Fredrik Ljone Holst
Foto: Dmitry Sharomov
Dato: 08.03.2015 08:20

Ledertroikaen inn til Levajok er samstemt når de avgir føremelding på Levajok: Det var løse spor og mye gjennomslag over fjellet den første natten.
-Men merkingen var utmerket, sier May-Conny Johansen, som kom først inn til sjekkpunktet på elva.
-Jeg overrasker stadig, ropte hun med et smil på vei inn til sjekkpunktet og innrømmet etter hvert at hun faktisk hadde overrasket seg selv litt også.
-Jeg visste ikke at jeg var først før jeg kom ned på elva og så at det ikke var noen spor foran meg. Det er jo ikke så lett å holde oversikten i fjellet, og jeg trodde det var flere som hadde dratt ut før meg.


May-Conny Johansen inn til Levajok. Foto: Dmitry Sharomov

Som på Skoganvarre, kom kjørerne på rekke og rad inn til første sjekk på Levajok. Seks minutter bak May-Conny kom Kjell Brennodden, og sju minutter bak ham igjen kjørte Nina Skramstad inn som nummer tre.
-Det har gått bra, men det har jo ikke så fort. Det var løse spor og sukkersnø, og midtpartiet var veldig tungt, sier Nina om nattens kjøring. Kjell beskriver det som «en stygg tur over».

Likevel så det ut til å være 14 glade og fornøyde hunder som kom inn til sjekkpunktet. Alle de tre i teten kom inn med fullt spann

Etter tidsutjevning på Skoganvarre, er første kjører i sporet også den som leder løpet, men det er fortsatt langt igjen til Alta. Snaut 20 mil er kjørt når de kommer til Levajok, og det er lite som skiller teten. De ti første kjørerne kom innenfor en halvtime, med fem til i løpet av det neste kvarteret. Nå blir det en solid hvile på Levajok før 100-kilometersetappen til Tana bru.

Følg med på vårt Web-kamera i Levajok her

Partnere