Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Nervøsitet ledet til uhell

Skrevet av: Fredrik Ljone Holst
Foto: Mads Suhr Pettersen
Dato: 07.03.2015 22:55

Birgitte Næss Wærner tror uhellet i Mush Synnfjell bidro til at hun fikk et ublidt møte med en stubbe på første dag av 1000-kilometeren i Finnmark.

-Jeg frøs til i en nedoverbakke og traff en stubbe såpass kraftig at linen under sleden gikk tvert av, forteller hun etter å ha kommet til Skoganvarre. Både kjører og hunder ser ut til å klart seg uten skader, og Birgitte kommer til sjekkpunktet sammen med en rekke andre spann som krysser vannet som perler på en snor.

'

Birgitte Næss Wærner og hundene er gjenforent på vei mot Jotka.
Foto: Mads S. Pettersen

Noen nakkeliner ble tygget over da hundene stakk, men gode kolleger sørget for å stoppe spannet og gjenforene Birgitte med både hunder og slede. Sistnevnte ser ut til å ha tatt den verste støyten. Høyreskien har fått seg en smell så fronten på sleden er ganske skjev. Dermed ligger det an til bytte før hun kjører vider mot Levajok.

-Jeg må sjekke den litt nøyere og se hvor skadet den er. Den er veldig god å kjøre, og jeg vil gjerne ha den med videre, sier hun og legger til at sittedelen vil bli et savn dersom det blir sledebytte. Reservesleden har nemlig ikke den slags komfort.

Men til tross for liner som ryker, hunder som stikker av og en slede som er skjev i rammen, er smilet og optimismen på plass.

-Ja, bortsett fra de tingene der, er alt bra, er den siste kommentaren fra Birgitte i denne omgang.

Partnere