Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Kræsjet på vei til første sjekkpunkt

Skrevet av: Fredrik Ljone Holst og Niels Westphal
Dato: 07.03.2015 15:52

Birgitte Næss Wærner kræsjet i en rot og mistet spannet allerede kort tid etter restarten utenfor Alta. I følge handler Marit Hoveid Honerød veltet sleden og Birgitte ramlet av og måtte se spannet forsvinne oppover lia. 

- Hun fikk haik både med kjørerene Steinar Kristensen og Ketil Reitan for å prøve å ta igjen spannet, forteller Marit. 

Til slutt var det Bjørnar Andersen som fikk stoppet de løpske hundene, slik at Wærner kunne komme seg på og få kontroll igjen. 

- Sleden er noe skadet, men fullt kjørbar og sjåføren er på igjen, kunne handler Honerød melde etter å ha pratet med den uheldige hundekjøreren på telefon. 

Hverken Birgitte eller hundene ble skadet i uhellet, men hun tapte selvfølgelig noe tid på det hele. Nå blir det trolig bytte av slede på sjekkpunktet i Skoganvarre. Hun forventes inn til sjekkpunktet ut på kvelden lørdag.


Birgitte Næss Wærner ut fra start i Alta i formiddag. Få timer etter kræsjet hun i en rot. Foto. Morten Broks

Skadet på hjemmebane

Birgitte Næss Wærner fikk seg en skikkelig smell i armen på hjemmebane i Mush Synnfjell, men har rukket å bli restituert til årets 1000-kilometer. -Det er fortsatt en løs beinbit der, og bicepsen er ganske blå, men jeg er så bra som det er mulig å bli på den tiden jeg har hatt, sier Birgitte rett før start i Alta. Men hun inrømmer at venstrearmen ikke er like sterk som den var.

-Men jeg fikk heldigvis gipsen raskt av. Det er utrolig hvor mye tynnere den var blitt på bare ti dager.

Ikke noe i veien med ambisjonene

Selv om armen ikke er helt tilbake i gammelt slag, er det ikke noe i veien med ambisjonene. I det fjerne lokker pallen og aller helst en førsteplass i FL-1000, men hun har ikke tenkt å jage den fra start. Til å begynne med blir det noen roligere etapper, før konkurransen spisser seg til. Og med et sterkt startfelt ligger det an til en en tøff kamp om de øverste plassene.

-Det er mange gode spann og kjørere: Sigrid og Ralph er gode, og Kristian Walseth har et godt spann. Bjørnar er veldig på, og Arnt Ola har vi ikke sett så mye til i år, så vi vet veldig lite om formen hans.

Kjører under de samme stjernene

Mens Birgitte og de andre kjørerne i Finnmarksløpet er ute på sporet, starter Iditarod i Anchorage. Der stiller ektemann Thomas Wærner til start med nummer 8 på brystet. Restarten i Fairbanks går på mandag, så i uken som kommer vil to blad Wærner konkurrere på hver sin side av jorden.

-Jeg vet ikke hvor mye tid jeg kommer til å ha til å tenke på hans løp, men det blir vel noen rolige stunder på sleden også hvor tankene går til Alaska. Og vi kommer til å kjøre under de samme stjernene, sier hun med et smil. For øvrig samme svar hun ga da Thomas ønsket henne lykke til på Facebook.

Partnere