Webshop

FL-500: Milos Gonda tilbake i Finnmark som favoritt

Skrevet av: Karoline Leistad-Jonas og Markus Leistad
Dato: 07.03.2015 13:33

Det var en offensiv Gonda fra Slovakia som Finnmarksløpets presse møtte før start. Han forteller at målet er å vinne - og han har fantastiske hunder i år. Da han i 2013 vant FL-500, kom han først på 2.plass i La Grand Odysseè det samme året. I år ble han også nummer to i samme løp, noe som kan tyde på at spannet også i år er bra.

-Denne gangen kjenner jeg løypa mye bedre, og det er derfor lettere for meg å legge opp en god strategi.

Gonda etter målgang i 2013.

Med 75 startende på FL-500 i år er det ikke bare Gonda som seiler opp som en av favorittene.

I det hektiske startområdet møter vi en fokusert og klar Elisabeth Edland. -Jeg er klar, hundene er i god form og vi har fått trent godt. Nå ser jeg bare frem til å få starten unnagjort og komme meg opp på fjellet.

Med sin lange erfaring og utallige topplasseringer i FL-500 kommer hun seg ikke unna fovorittstempelet.

Edland få timer før start på årets FL-500

Fjorårests vinner Ronny Wingren kjører i år for en topp ti-plassering. Hans plan er å ta det rolig gjennom første halvdel av løpet.

- Det vil være raske spor frem til Levajok, og man må ta det rolig frem til da for å ha mest mulig hunder med seg over Gaissane. I fjor var første gang vi kjørte løypa motsatt vei av hva som har vært vanlig før, og jeg var positivt overrasket over hvor bra det fungerte.

Wingren peker på sin far Ole Wingren som en større favoritt enn han selv. - Ole har de beste hundene i år. Det er han som kjører for å vinne.

Ronny Wingren før start FL-500 2015

Ole Wingren på Jotka i 2013

Dette er kun noen av flere kjørere som er favoritter i årets løp. Det er mange om "hunde"-beinet og det kan ble veldig jevnt på årets løp.