Finnmarksløpet

Webshop

Super slede til super junior

Skrevet av: Niels Westphal
Foto: Trond Anton Andersen
Dato: 08.03.2015 10:05

Ikke bare blir første junior i mål verdensmester. Ved målstreken venter også en flott konkurranseslede fra Elwetrische Sleds.

Sleden, som har en verdi på 20 000 kroner, er gitt av Elwetrische Sleds i Alta. Firmaet som ble etablert så sent som i 2013, produserer sleder både til tur, trening og konkurranse. Sledene er produsert i høyverdig aluminium, med meier fra Alaska. 

Vil støtte de unge

Bernd Helmich er grunnlegger av Elwetrische sleds, og foreløpig eneste ansatte. Han har selv kjørt hund i nesten tyve år, og deltatt i Finnmarksløpet mange ganger med 3. plass i FL500 i 2011 som beste plassering. Han er stolt av å kunne gi en slede i premie til de yngste deltakerne i Finnmarksløpet og synes det er viktig at unge kjørere får mulighet til å drive med hundekjøring.

- Sleden er av typen M157K som er spesiallaget for FL500. Den er lett å styre og ikke så stor, forteller Bernd. Sledetrekket er levert av et annet lokalt forma i Alta, Jon Hearns Sledmonkey.

Egne erfaringer

Sledene Elwetrische Sleds produserer er bygget på erfaringer fra Helmich selv og fra andre hundekjørere i Norge. I tillegg til sleder produserer firmaet også ekstrautstyr som bremsematter og bremser. Bernd Helmich er opprinnelig fra Tyskland, men har bodd i Alta en årrekke. 

Partnere