Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Birgitte inn som nummer to

Skrevet av: Kjersti Madeleine Godin
Dato: 14.03.2014 10:32

Birgitte Næss Wærner har imponert i årets Finnmarksløp. Under hele løpet, fra start til mål har førtegangskjøreren ligget i tet og har ikke vært lenger ned på resultatlisten enn 4 plass inn og ut fra sjekkpunktene. I mål var hun  bak Sigrid Ekran. 

Se billedgalleri her

- Det er ikke noe nederlag med annenplass. Måtte bare holde gutta bak meg og Sigrid, sa hun da hun kjørte over mål i Alta.


Birgitte er et fyrverkeri av en dame med mange allsidige interesser. Sammen med sin mann, fjorårsvinner av 100-mila, Thomas Wærner driver hun Berserk kennel som ligger ved Synnfjell i Nord Torpa.  Her huser de 65 alaska huskyer, fire whippeter, tre katter, to hester og en borzoi. I tiilegg til alle dyrene har Birgitte og Thomas to sønner. 

Birgitte har full jobb som avdelingsleder i hjemmetjenesten i Nordre Land kommune. I tillegg til oppdrett av alaskahuskyer driver Birgitte også med oppdrett av whippeter.

Det energiske ekteparet er de eneste i verden som har VM- og NM-medaljer i alle distanser i hundekjøring: sprint, mellomdistanse og langdistanse. Birgitte ble i tillegg verdensmester i snørekjøring i 2000.



Vi gratulerer den suverene førstegangskjøreren med andreplassen og sølv i Norgesmesterskapet 204. Vi ønsker henne velkommen tilbake til Finnmarksløpet i 2015, for å kjempe om sammenlagtseieren som premieres med en Saltdalshytte.

Les mer om Birgitte her 

Kilde:
Berserk Kennel

Partnere