Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Trodde du alt var avgjort? Tro om igjen!

Skrevet av: Niels Westphal
Dato: 13.03.2014 21:34

Sigrid Ekran har klart å opparbeide seg et godt forsprang til Birgitte Næss Wærner, og enda mer til Ronny Frydenlund og Harald Tunheim. Men ingenting er avgjort. Gjennom Finnmarksløpets historie har store ting skjedd i løpet av den siste lange etappen til Jotka  og videre til Alta. 

Mange minnes fortsatt 2005 da Harald Tunheim tilsynelatende hadde seireren i lomma, men ble hentet inn og forbikjørt av Roger Dahl allerede tidlig på strekningen til Jotka. I mål var Mr. Finnmarksløpet 37 minutter foran, etter å kjørt nesten 1,5 timer raskere fra Karasjok til Alta.


RÅ SPURT: Roger Dahl leverte enn rå sluttspurt i 2005 (Arkivfoto 2009)

I 2009 lå det an til knallhard kamp for Inger-Marie Haaland, da hun dro ut kun syv minutter foran Kjell Brennodden. Men Haaland var helt suveren og dro fra Brennodden allerede i de første bakkene opp fra Karasjok. Hun så seg aldri tilbake. I mål var Inger-Marie 1,5 time foran Kjell. 


PALLEN: Inger-Marie Haaland ble mester i 2009 foran Kjell Brennodden (t.v) Trond Ørslien ble nummder tre.

To år senere var Inger-Marie Haaland igjen i minuttstrid ut fra Karasjok. Også denne gangen tok hun innersvingen på konkurrenten. Hun og Harald Tunheim kjørte likt ut fra Karasjok, men Harald måtte slippe og Inger-Marie var nesten 1,5 timer foran i mål også denne gang.

Konklusjonen er at alt kan skje på vei til Alta!

Følg med på gps-trackingen

Partnere