Finnmarksløpet

Webshop

Opplever «Sirkus Finnmarksløpet» som student ved UiT

Skrevet av: Finnmarksløpet
Dato: 13.03.2014 09:40

Christine studerer til en bachelor i Arktisk friluftsliv, og klassen hennes er utstasjonert på sjekkpunkt Levajok, der studentene har ansvar for all rigging, drift og opprydning på sjekkpunktet sammen med sjekkpunktleder Mari Skillestad. Her får de praksis med planlegging og organisering av et sjekkpunkt, dyrevelferd og praktisk arbeid ute.

- Det skal bli spennende og se hvordan det arrangementet blir i år. Jeg har vært med som frivillig et år tidligere da jeg gikk på Øytun, og syns det var kjempe gøy. Jeg er fra Østlandet, men trives vanvittig godt her i Alta. Naturen er så nær, og dette må jo være hundekjørernes Mekka, sier hun.

Beste handler

Som en del av praksisen skal Christine og hennes medstudent Lars Lindsø også dele ut prisen for årets beste handler. Selve prisen består av en Luhkka fra Fjällräven og en samekniv med belte. Prisen deles ut på banketten til 100 mila.

- Handleren er en person i teamet til hundekjøreren som følger med rundt på sjekkpunktene og hjelper hundekjøreren med alt utenom stell av hunder. Bak hver hundekjører er en dyktig handler. Vi trenger innspill fra alle som mener at de ser en handler som utmerker seg og gir det lille ekstra, oppfordrer Christine.

Her er noen punkter hun mener kjennetegner nettopp en god handler:

  • Handleren viser respekt for reglementet, frivillige, publikum og andre team
  • Handleren sprer glede og engasjement
  • Handleren viser sjenerøsitet og hjelpsomhet ovenfor andre 

Om du har tips om en verdig kandidat kan Christine Tilley nås på 915 79 045 eller på epost.

HANDLER Ved starten av Finnmarksløpet i år. Foto: Kjell O. Brun

 

 

 

Partnere