Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Holder en knapp på kona

Skrevet av: Kjersti Madeleine Godin
Foto: Therese Normann Andersen
Dato: 13.03.2014 19:43

Birgitte Næss Wærner er i gang med "sjarmøretappen" mot Alta. Med 9 hunder foran sleden, èn mindre enn ektemannen Thomas hadde da han kjørte inn til seier i 2013. Hun er innstilt på at etappen blir hard.

- Dette blir tøft for alle. det er det ingen tvil om, sier hun like før utkjørsel fra Karasjok. Sånn som været har blitt er det fort gjort å tape en time både forover og bakover nå.

Hennes plan nå er ifølge henne å komme seg over fjellet på best mulig vis. 


UT I MØRKET: Birgitte Næss Wærner er forberedt på en tøff natt i fjellet. Foto: Zbigniew "Ziggi" Wantuch

Optimistisk ektemann

Finnmarksløpet har snakket med Thomas, som befinner seg i Alaska som handler for Robert Sørlie, som nettopp har kjørt inn til mål i Iditarod, og han er optimistisk.


NY SEIER TIL FAM WÆRNER? Thomas Wærner, vant i fjor. Han har tro på at kona Birgitte kan ta grep på siste etappen. Foto: Therese Nordmann Andersen

- Hun har gode sjanser hvis hun klarer å holde litt høyere fart, sier den sprudlende ektemannen på telefonen fra Alaska. Hun er 100% på kjøreplanen, fortsetter han.

Selv økte han forspranget dramatisk til Inger Marie Haaland og Arnt Ola Skjerve i på den siste strekningen mellom Karasjok og Alta i fjor. Han beskriver strekningen som lang. 

- Men ikke noe problem for er spann som er oppe, sier Thomas. Utfordringen er vær og temperaturer, men dette blir spennende, avslutter Thomas Wærner fra Nome i Alaska.


Hør hva Birgitte sa ved ankomst Karasjok tidligere i dag


Partnere