Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Tetfeltet strekkes og deles

Skrevet av: Elisabeth Bergquist
Dato: 12.03.2014 05:31

I løpet av natta har tetfeltet i FL-1000 begynt på og etterhvert tilbakelagt etappen fra Kirkenes via Neiden2 til Varangerbotn. Blant de 10 som først la ut på strekninga Neiden2 - Varangerbotn var det hele seks kjørere som er bosatt i Finnmark! Harald Tunheim, Arne Karlstrøm, Steinar Kristensen, Bernd Helmich, Dag Torulf Olsen og Kristian Walseth sørger for at fylket er godt representert helt i teten av Europas nordligste hundekjørerkonkurranse. 

FØRST TIL VARANGERBOTN: Ronny Frydenlund, her på Neiden2, kom først inn til Varangerbotn tidlig på morgenkvisten. Foto: Skermdump Finnmarksløpet web-TV.

Det var imidlertid Ronny Frydenlund som kom først inn til Varangerbotn, tett fulgt av Harald Tunheim.

Kjell Brennodden fikk en strevsom tur fra Kirkenes til Neiden2, meldes det. Han har hatt tre store hunder i sleden nesten hele etappen, og han har hvilt på sporet i varmen for å ta best mulig vare på hundene. Derfor ble det en god hvile for to- og firbeinte da de kom til Neiden2.

HEI DU!:Nina Skramstad og hundene på vei ut fra Kirkenes mot Neiden2. Foto: Alexandra Nemeth

Nina Skramstad hadde også en slitsom tur på samme etappe, og to av tispene hennes har hatt hver sin tur i sleden underveis. I tillegg har hun hatt endel stopp og rot på flere av de yngste hundene i spannet.

For Arnt Ola Skjerve er det litt andre grunner til at pausen i Neiden2 ble uventet lang. Der er nemlig hundene i god form, mens kjøreren sliter med sykdom. Teamet hans håper det skal la seg ordne med hvile og de rette medikamentene.

I PASVIKS DYPE SKOGER: Arnt Ola Skjerve sitter på sleden på vei fra Kirkenes til Neiden2. Foto: Kjell O. Brun

Lenger bak i feltet ser vi at veteraner som Stein Håvard Fjestad, Ketil Reitan, Jo Jøldal, Roger Dahl og Petter Jansen ligger få timer bak og relativt samlet så langt. Det er imidlertid noe forskjell på kjøretider til Neiden2. Juha Hokka, som var førstemann inn til sjekkpunkt Kirkenes, har en total kjøretid på ca 53 timer ved ankomst Neiden2. Til sammenligning hadde Arnt Ola Skjerve ca 45 timer og Ketil Reitan 46,5 t ved ankomst Neiden2.

Så langt ser det ut til at tetkampen vil stå mellom Ronny Frydenlund, Harald Tunheim og Sigrid Ekran - med en liten mulighet for at Birgitte Ness Wærner også blander seg inn. Men løpet er langt fra avgjort enda, og det er mye som kan endre seg på kort tid. Det blir noen spennende døgn fremover - så mye er sikkert! Hvem blir først til Sirbma?

Partnere