Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Sliten etter tunge etapper

Tanas egen Jon Børge Stina kjørte først ut fra Skoganvarre i FL-1000 etter et forrykende vær på veien til sjekkpunktet, men siden har det gått mer trått.

Skrevet av: Vemund S. Finstad
Foto: Vemund S. Finstad
Dato: 10.03.2014 12:35

Stina er blant de som har tatt ut hviletiden på 16 timer i Tana, selv om planen hans opprinnelig var å kjøre til sjekkpunkt Neiden for hvile der.

- Jeg har noen syke hunder med diaré og høy puls. Vi skulle egentlig kjøre til Neiden og ta ut hviletiden der, men det var ikke forsvarlig, sier Jon Børge Stina.


MYE KOS: Kos med hundene er viktig for Jon Børge Stina

Sliten

Han tok ut mye av seg selv og hundene på vei til sjekkpunkt Skoganvarre.

- De første tre milene var skikkelig uvær, og de siste 5-6 milene var det ikke spor og jeg kjørte først og brøyta sammen med Karlstrøm og Tunheim. (154. Arne Karlstrøm og 167. Harald Tunheim, journ. anm)

Stina hadde sier han før løpet hadde en plan A og en plan B, og at han nå har gått over til plan B.

- Jeg har som mål å komme i mål. Det er artig å konkurrere, men hundene først. Dette er ikke så viktig for meg, sier han.

- Hatt litt flaks

En annen som har tatt hviletiden i Tana er tyske Bernd Helmich.

- Finnmarksløpet har vært fint for min del. Litt vær innimellom, men det er likt for alle, sier den sympatiske tyskeren.


MER OG MER GØY: Bernd Helmich synes det er gøyere og gøyere å kjøre Finnmarksløpet.

Ifølge ham selv har han hatt litt flaks med å være på riktig sted til riktig tid værmessig. Selv har han måttet ta ut en hund og kjører dermed med 13.

- Den ene var ikke helt ok. Men hvis hundene er bra blir løpet ganske bra også, sier han.

Helmich har tatt ut hviletiden på sjekkpunkt Tana, en beslutning han mener er fonuftig med tanke på utfordringene han opplevde i starten av Finnmarksløpet.

- Det var veldig tøft i starten, og mye belastning på hundene. Da er det greit å ikke kjøre de helt tom for min del. Andre kan ha et annet utgangspunkt.

Dette er sjette gang tyskeren, som er bosatt i Norge på fjerde året, deltar i Finnmarksløpet.

- Det har bare blitt mer gøy. Jeg liker 100-mila bedre enn 50-mila, som jeg synes er mer stressende. 100-mila gir mer tid til hundekjøring, og det liker jeg. 

Partnere