Finnmarksløpet

Webshop

FL-500: Spillet er i gang

Skrevet av: Geir Stian Altmann Larsen/Kjersti Madeleine Godin
Dato: 09.03.2014 21:45

Tetsjiktet  i 50-mila holder strategien sin tett til brystet. Finske Ronny Wingren kjørte først ut fra Levajok mot Skoganvarre. Han er usikker på sporet mot neste sjekkpunkt, og tror det kan bli vanskelig å holde plasseringen.

–Jeg har ikke erfarne lederhunder til å klare dette. Jeg håper jeg kommer meg til Alta, forteller Wingren.

At løypa er snudd blir et stort usikkerhetsmoment for de som kjemper mot klokka. Det som før har vært nedoverbakker blir nå oppoverbakker, og innspurten krever en helt annen strategi. I tillegg kan den harde såla fort gi hundene skader, så det gjelder å ikke kjøre for tøft på strekningen.


FØRST UTE: Ronny Wingren kjørte tidlig ut fra Levajok, men frykter at en bratt og hard løype kan knuse medaljehåpet. Foto: Geir Stian Altmann Larsen

Bente Levorsen så optimistisk ut, men var ikke veldig pratsom før hun la ut på neste etappe. Finnmarksløpets reportere på sjekkpunktet kunne konstatere at Vidar Uglebakken hadde usedvanlig spreke hunder. Mens de andre spannene tuslet rolig rundt og bar preg av etappen så langt, bjeffet hundene til Uglebakken og hoppet i lina. Han håper selv på å kunne kjempe om pallplass, men er samtidig ydmyk.

–Det er veldig dyktige og erfarne kjørere jeg konkurrerer mot, fastslår Altaværingen.


LIV I LEIREN: Vidar Uglebakkens hunder så ut som et spann på startstreken, og ikke et spann som kjører mot løpets nest siste sjekkpunkt. Foto: Geir Stian Altmann Larsen

Hilde Askildt og hennes syv hunder forsvant ut i mørket mot Skoganvarre med kjøreplanen tett til brystet. Femte kjører ut fra Levajok, Elisabeth Edland, har hatt en tøff etappe over til Skoganvarre og var skeptisk før den neste etappen.

–Jeg er veldig usikker, men er ikke klar for å gi meg uten kamp, sier Edland. Hun er ikke den som gir seg med det første.

Samtidig som de fem første spannene forlot Levajok, begynte det psykologiske spillet for alvor å gjøre seg gjeldende i løpets avgjørende fase.


FIKK DET TØFT: Elisabeth Edland fikk en hard etappe til Levajok, og tror harde spor og snudd løype kan gjøre det verre mot neste sjekkpunkt i Skoganvarre. Foto: Geir Stian Altmann Larsen

Partnere