Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Stille etter stormen

Skrevet av: Vemund Sveen Finseth/Kjersti Madeleine Godin
Foto: Alexandra Nemeth
Dato: 09.03.2014 12:00

På sjekkpunkt Levajok er det stille etter stormen. I sekretariatet sitter Morten Gjørlihagen og Ådne Røndalsvik Øyen, studenter på linjen for Arktisk friluftsliv ved Universitetet i Alta.

- Det har vært en lang natt med mye vind, sier Gjørlihagen. Han er leder av sekretariatet på sjekkpunktet. - Det er hardt og kaldt ute, så nå skal det bli spennende å se om kjørerne går for god gli på hardt føre, noe som kan være skummelt, eller om de venter til det mykner opp, sier han.


KOS I HALMEN: Hundene koser seg i halmen på Levajok. Foto: Alexandra Nemeth

Roen ligger over sjekkpunktet og de fleste hviler. Kjører nr 163 Kent-Gjøran Svendsen har kommet inn, og kan fortelle om en episode som nesten stoppa Finnmarksløpet for hans del.

- Jeg holdt på å få parkering midt i stormen. Hele spannet la seg midt i løypa, og jeg måtte ut å bytte på bikkjene og sette gutta opp i front. Der og da var ikke det så artig når været herjet som værst. Svendsen kan fortelle at han sliter med en av bikkjene. Hun er frisk og fin, men veldig stiv, sier han, og tror at han kan bli nødt til å ta tispa ut og la henne hvile litt på sleden underveis, som han også måtte gjøre på vei til sjekkpunkt Levajok. 


HUNDENE FØRST: Kent-Gjøran Svendsen er trøtt etter en lang tur, men hundene må stelles først. Foto: Alexandra Nemeth

I skrivende stund ligger ca halvparten av kjørerene og hviler på sjekkpunkt Levajok, den andre halvparten er på vei inn mot sjekkpunktet. 4 kjørere har dessverre brutt løpet av ulike årsaker.






 

 

 
 
Partnere