Finnmarksløpet

Webshop

Vellykket redningsaksjon

Skrevet av: Morten Broks
Dato: 09.03.2014 05:32

Den franske kjøreren Gerrard Gaspard fikk via sine handlere kontaktet Finnmarksløpet og gitt beskjed om at han ønsket å bli hentet ut av løpet. Gaspard var da i følge GPS-trackingen øst for Jotka fjellstue, og hadde kjørt omtrent halvveis til sjekkpunktet i Skoganvarre i Porsanger kommune.

Finnmarksløpet hadde løpende kontakt med operasjonssentralen etter at meldingen kom fra kjøreren, og det ble gjort en vurdering om at situasjonen var såpass uklar omkring kjørerens tilstand, at det var sikrest å hente han ut.

- Normalt forholder vi oss til 24-timersregelen som tilsier at en kjører skal ha vært savnet i et døgn før det settes i gang leteaksjon. Vi vurderte imidlertid denne situasjon som såpass alvorlig at vi valgte å sende inn hjelpemannskaper. Tre løypescootere kjørte inn fra Jotka og tre fra Skoganvarre. Politiet ledet aksjonen og hadde selv to scootere med i aksjonen. I tillegg var reinpolitiet involvert med to scootere, forteller rennleder Rita Hallvig.

Kjøreren ble funnet i bra form ved løypa, og valgte etter hvert å kjøre selv inn til Skoganvarre. En av hundene har slitt seg fra spannet, men ble senere funnet av løypemannskapet.

- Vi er glade for å se at beredskapen vår fungerer når det blir nødvendig. Det var også bra at hunden ble funnet av vårt mannskap såpass raskt, sier rennleder Rita Hallvig.

På grunn av stormen og dårlig sikt valgte flere av spannene i FL-1000 å legge seg ned på sporet i natt. Disse kjørte inn til sjekkpunkt Skoganvarre på morrakvisten søndag.

Partnere