Finnmarksløpet

Webshop

FL-junior: Førstemann på vei til Jotka igjen

Skrevet av: Elisabeth Bergquist
Dato: 09.03.2014 03:49

17-årige Erik Loftsgård har startet på veien tilbake til Jotka igjen i FL-junior-klassen. Like bak ham følger tre jenter som er sugne på å ta ham igjen.

Erik Loftsgård leder FL-junior ved halvgått løp, og starter ut fra sjekkpunkt Suossjavre kl. 03:40. (Foto: Steinar Vik)

Rennleder og mentor for FL-junior, Jan Navjord, sier at noen har klart seg veldig bra, mens andre har hatt det litt mer krevende. Hunder og folk ser imidlertid jevnt over bra ut, og konkurransen blant ungdommene er høyst reell. Ingen hunder er hittil tatt ut av noen av spannene.

- Juniorkjørerne har tatt det rolig i starten, og først etter hvilen på Jotka ble det større spredning mellom spannene, sier han. Han sier videre at de har hatt godt tempo. – Jeg hadde regnet med at vi skulle få dem inn på Suossjavre en gang etter 01, men de kom allerede i 22-23-tida, sier han.

Så langt har ungdommene imidlertid hatt relativt like kjøretider. Er konkurransen dem imellom reell? – Åja, den er høyst reell, mener Navjord. Han forventer at ledende Erik Loftsgård vil kjøre hardt for å beholde ledelsen, og at jentene vil sette mye inn på å ta ham igjen.

Fra Suossjavri skal kjørerne i FL-junior kjøre de fem milene tilbake til Jotka2, hvor de har fire timers obligatorisk hvile. Det forventes målgang en gang grovt estimert kl 14 hvis været og hundene spiller på lag. Du kan følge løpet her.

Partnere