Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Ola Martinsen satser alt

Skrevet av: Kjersti Madeleine Godin
Foto: Kjersti Madeleine Godin
Dato: 11.03.2014 07:11

Ola Martinsen kjører 100-mila i årets Finnmarksløp med fire hunder fra kennelen til Robert Sørlie, Marit Stratton, Gunnar Martinsen og ti hunder fra Roberts ikke ukjente nevø Bjørnar Andersen. 


LÅNTE HUNDER: Lederhundene Joda og Cruella fra Bjørnar Andersen leder spannet til Ola Martinsen i Finnmarksløpet 2014  Foto: Kjell O. Brun 

Martinsen stiller til start i 100-mila for første gang, men har allerede rukket å blande seg i det gode selskap i langdistansemiljøet. Han kan se tilbake på flere topp-10-plasseringer i Femundløpet både i begrenset og åpen klasse, til tross for sin unge alder. 

Teamet som følger Ola og hundene rundt i den 1000 kilometer lange konkurransen er storebror Emil, bonusmamma Marit Stratton og barndomsvennen Kriss Halvorsen, som også er kennelhjelper hos Robert Sørlie. De 14 hundene som utgjør spannet til Martinsen har det som skal til for at vi skal holde et våkent øye med startnummer 175 i årets Finnmarksløp.


TEAM OLA MARTINSEN: Fra venstre Kriss Halvorsen, Emil Martinsen, Ola Martinsen, Marit Stratton. Foto: Kjersti Madeleine Godin

Da vi traff førstegangskjøreren i Alta før starten, hersket det en rolig og laidback holdning til det organiserte kaoset som preget Alta i morgentimene før start.   På spørsmål om hvordan han ser for seg sitt første Finnmarksløp, svarer han enkelt og greitt: – Det tar vi som det kommer, med et lurt glimt i øyet.

Nå er Oslogutten på vei inn mot Kirkenes og halvveis i 100-mila, med 11 hunder foran sleden. 
Partnere