Finnmarksløpet

Webshop

FL-junior

Skrevet av: Trond Anton Andersen
Dato: 19.09.2013 10:14

Finnmarksløpet har besluttet egen juniorklasse fra 2014

- Det er en stor glede å ønske kjørere mellom 15 og 18 år velkommen som deltakere i Finnmarksløpet. Vi har besluttet å lage en egen juniorklasse på maksimalt 200 km, dette sier leder i sportslig styre i Alta trekkhundklubb, Arne Karlstrøm.

Karlstrøm kan ikke avsløre for mange detaljer rundt den nye klassen enda. Sportslig styre vil bruke noen uker til å drøfte løpet før de går ut med fullstendig informasjon og regelverk. – Det vi er helt sikre på er at aldersgrensen er 15 til 18 år. Det vil si at du må være fylt 15 år for å få lov til å starte. Øvre aldersgrense er til 18 år. Det vil si at hvis du fyller 18 år startdagen, er du en dag for gammel, forklarer Karlstrøm.

FL-junior vil følge regelverket fra Norges hundekjørerforbund, og blir mye likt Femundløpet junior som har vært avviklet to ganger allerede. – Spannstørrelse blir seks hunder, løypa skal maksimalt være 200 km, og det skal være ekstra sikkerhetstiltak knyttet til juniorklassen, sier lederen for sportslig styre. De siste sikre fakta vi får ut av Karlstrøm i denne omgang, er at startkontingent er satt til 2 500 kroner og at påmeldingen vil starte 1. desember.

KOMMENDE JUNIORER: Hanna Lyrek og Mina Karlstrøm er dyktige hundekjørere allerede. Når de blir gamle nok, er det stor sannsynlighet for av vi ser dem på startstreken i FL-junior. Dette bildet ble tatt under FL-2012 da de kjørte showstart i gågata. Tittelen på bildet var: "Hundekjøring er dritskøy".

Partnere