Finnmarksløpet

Webshop

FL-1000: Arnt Ola Skjerve nummer to

Skrevet av: Niels Westphal
Foto: Davina Muller/Therese N.Andersen
Dato: 15.03.2013 12:46

Arnt Ola Skjerve klarte tilslutt å riste av seg Inger-Marie Haaland og kjørte alene over målstreken i Alta inn til andre plass i årets Finnmarksløp. Samme plassering fikk han i Femundløpet tidligere i vinter, da slått av Ralph Johannesen, men foran Thomas Wærner som ble nummer tre. 

Men i Finnmarksløpet 2013 kunne han ikke gjøre noe med Wærner. I mål var Arnt Ola Skjerve 11.21 med syv hunder i spannet.


Litt kos på målstreken

Som Wærner startet Skjerve årets løp forholdsvis rolig med mye hvile. I likhet med vinneren tok han langhvilen i Tana bru, og han var ikke blant de fremste før langt ute i løpet. I Neiden 2 valgte han så å hvile lenger enn de fleste, deretter gikk det rett gjennom Varangerbotn, litt hvile i Sirbma og rett gjennom Levajok 2. Men etterhvert ble det tøft og på Tanalevas endeløse hvite flate, ble han hentet inn av Thomas Wærner.

- Da han kom var jeg bare glad. Da så jeg sjansen til å klare å komme meg inn til sjekkpunktet i Karasjok. Det gikk veldig tungt på elva, fortalte han etter målgang i Alta.


Barteprydet Arnt Ola Skjerve, men nå skal den bort.
 

Selv om det ble en ny andreplass på Arnt Ola Skjerve, er han godt fornøyd med løpet. Med barten skal bort.

- Bart er oppskrytt. Ikke kan jeg drikke, og mat setter seg fast i den. Den skal bort, flirte han.

Les mer om Arnt Ola Skjerve her

 

Partnere