Finnmarksløpet

Webshop

Kappløpet er i gang

Skrevet av: Niels Westphal
Foto: Therese N. Andersen
Dato: 14.03.2013 22:00

Nøyaktig klokken 20.52 satte Thomas Wærner i gang spannet sitt igjen. Etter åtte timers hvile i sprengkalde Karasjok, var han førstemann som startet på de siste 133 kilometerne til mållinjen i Alta sentrum. Om 10-12 timer vil vi vite om han også er først i mål som vinner av Finnmarksløpet 2013. 

Thomas Wærner klar til start

Men Wærner får kamp fra to knallharde konkurrenter. Ikke før var Thomas Wærner forsvunnet ned bakkene i Karasjok sentrum og ut på elva med nesa pekende nordover, før Inger-Marie Haaland og Arnt Ola Skjerve fulgte etter. Begge virket målbevisste og fokuserte da de startet med Haaland minuttet før Skjerve. Lite tyder på at de har gitt opp kampen om seiren.

Hverken Wærner eller Haaland hadde problemer med å komme ut fra sjekkpunktet ved Sampmi, mens Skjerve måtte bytte den motvillige lederhunden Belfast, med en av tispene i spannet, før han kom seg greit over veien og ned gjennom Karasjok og ut på elva. Han tapte nok noen minutter på dette og mistet ryggen til Haaland.


Inger-Marie Haaland gir en siste peptalk til hundene

Mens Inger-Marie Haaland er godt kjent med å lede Finnmarksløpet før det siste strekket til Alta, er det første gang Thomas Wærner er i denne situasjonen. Men Wærner har masse mesterskap i sprint hudenkjøring fra både Norge, Europa og Alaska, så det er ingen novise som startet først mot Alta i kveld.


Arnt Ola Skjerve på vei ut

Arnt Ola Skjerve har heller ikke vært så langt framme i FL-1000 før. Men den sindige trønderen vet hva det innebærer å kjempe helt i teten i Finnmark. I 2009 startet han først ut fra Jergul i FL-500 og holdt unna for forfølgerne hele veien inn til Alta, så også Skjerve vet hva som kreves for å vinne. Inger-Marie Haaland vant i FL-1000 i både 2009 og 2012. Hun vet hva som må til.

Hør hva ledertrioen selv sa før etappen startet i denne videoen

Følg den spennende kampen via vår GPS-sporing og resultatservice

Vi forventer en tett kamp hele veien til Alta. Det kan bli spurtoppgjør opp gågata i morgentimene fredag. Følg med på finnmarkslopet.no eller vår Facebookside for oppdatert info om målgang. Vi sender også live på Web-tv fra ca. kl. 08.00 i morgen tidlig.

Partnere